Nieuws

NVIDIA RTX 30-serie komt naar laptops vanaf 26 januari, RTX 3060 aangekondigd

NVIDIA 3060 laptops
Tijdens het Game On evenement van NVIDIA tijdens CES 2021, werd aangekondigd dat de 30-serie grafische kaarten voor mobiele apparaten later deze maand beschikbaar zullen zijn.

Na eerder deze week al een teaser getoond te hebben, heeft NVIDIA hun nieuwe grafische kaarten voor gaming laptops eindelijk ook officieel bekendgemaakt. De RTX 30-serie zal bestaan uit drie modellen met de NVIDIA Ampere-architectuur, namelijk de RTX 3060, 3070 en 3080. Al deze kaarten moeten populaire technologieën zoals ray tracing en DLSS toegankelijk maken voor het grote publiek.

Drie prijscategorieën

Elk van de drie grafische kaarten zal deel gaan uitmaken van een andere prijscategorie binnen een verzameling van maar liefst 70 verschillende laptops verspreid over partners zoals Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI en Razer.

Laptops met een NVIDIA RTX 3060 zullen beginnen bij 1.099 euro en moeten zonder problemen meer dan 90 frames per seconde kunnen afleveren op ultra instellingen in 1080p. Dit maakt de laptops meteen de meest aantrekkelijk keuze op de markt, want de prestaties liggen gevoelig hoger dan die van de RTX 20-serie Super kaarten van de vorige generatie.

Wie toch liever in 1440p speelt zal liever voor een GeForce RTX 3070 gaan. Ook hier worden 90 frames per seconde beloofd op ultra, maar dan in een hogere resolutie. De RTX 3070-laptops zijn verkrijgbaar vanaf 1499 euro. Wie maximale QHD-prestaties wil en van meer dan 100 frames per seconde wil kunnen genieten, kiest voor de RTX 3080 die tot 16GB G6-geheugen heeft en daarmee de snelste laptops aflevert voor gamers of content creators. Verwacht je echter aan een prijskaartje van minstens 2199 euro.

De verschillende laptops liggen vanaf 26 januari in de winkel.

NVIDIA Studio-laptops

NVIDIA kondigde ook nieuwe Studio-laptops aan. Deze zijn uitgerust met maximaal 16 GB videogeheugen om te werken met meerdere veeleisende apps tegelijk, komen met pixelprecieze schermen in 1440p of 4K en GPU-versnelling voor ray tracing, AI en videocodering waarmee creators in geen tijd content kunnen maken.

NVIDIA RTX 3060 desktop GPU

Tot slot werd er zoals voorspeld ook een NVIDIA RTX 3060 desktop GPU aangekondigd die de huidige line-up op een budgetvriendelijke manier moet gaan versterken. De kaart zal eind februari beschikbaar komen en dat voor een adviesprijs van 319 euro. Als NVIDIA genoeg exemplaren kan voorzien op de release date, dan wordt dit een zeer interessante keuze voor zij die willen upgraden naar een grafische kaart van de nieuwste generatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business