Nieuws

Elon Musk heeft “aapje dat videogames speelt met zijn hersenen”

Een van de startups van Tesla-baas Elon Musk heeft een aapje dat via hersensignalen videogames speelt.

Dat vertelde de ondernemer op het sprekersplatform Clubhouse. Het gaat om een project van Neuralink Corp. De startup onderzoekt de mogelijkheden voor een computerinterface die rechtstreeks in verbinding staat met de hersenen.  

“Aapjes spelen mind-Pong tegen elkaar” 

“We hebben een aapje met een draadloos implantaat in zijn schedel dat met dunne draden in verbinding staat met een computer. Het aapje speelt videogames met zijn hersenen”, zei Musk aan de duizenden volgers in de chatroom. “Geen zorgen, je kan niet eens zien waar het implantaat zit en het aapje amuseert zich. We hebben de meest aap-vriendelijke faciliteiten in de wereld en willen hen graag ‘mind-Pong’ laten spelen tegen elkaar.  

Musk legde verder uit dat de computerverbinding met de hersenen op termijn moet leiden tot oplossingen bij hersen- en ruggengraatletsels. “Zie het als een Fitbit in je schedel met kleine draadjes die je hersenen ingaan”, stelde de Amerikaanse ondernemer. Neuralink Corp. zou volgens Musk “erg binnenkort, misschien al binnen een maand” video’s gaan vrijgeven van de gamende apen.

Lees ook: Elon Musk belooft 100 miljoen dollar voor anti-CO2-tech

clubhouseelon muskneuralink

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen