Nieuws

Amazon start leveringen met elektrische bestelwagens

Amazon Rivian
In de VS test Amazon elektrische bestelwagens om zelf zijn pakjes mee rond te brengen. De webwinkel bestelde eerder een vloot van 100.000 wagens bij Rivian.

De testritten vinden plaats in Los Angeles. Voordat Amazon zijn nieuwe project helemaal uitrolt, wil de webgigant de prestaties, veiligheid en duurzaamheid van de elektrische bestelwagens uitvoerig testen. In 2021 wil Amazon zijn vloot laten rondrijden in 16 steden. 

Efficiëntie en flexibiliteit 

Amazon koos voor Rivian door het flexibele design van de bestelwagens. Door zijn ‘skateboard-achtige’ chassis (een vlakke bodem) is het een bijzonder efficiënt voertuig. Dat strakke design zet zich door met een aerodynamische, afgeronde look. Het testmodel heeft een actieradius van 240 km.  

Constructeur Rivian kan wel nog de nodige upgrades uitvoeren, afhankelijk van Amazons noden. De reikwijdte kan een upgrade krijgen met een sterkere batterij. Het voertuig kan bijvoorbeeld ook aangepast worden voor ruwere wegen. 360-gradencamera’s zorgen voor extra veiligheid en de stembesturing wordt, hoe kan het ook anders, voorzien door Amazons Alexa.  

“Trots op dit unieke project” 

“Dit project is het eerste in zijn soort. Dit is een van de snelste commerciële elektrificatie-programma’s ooit en daar zijn we bijzonder trots op”, zegt Ross Rachey, Global Fleet & Product Director bij Amazon. Beide partners gaan de voertuigen nog verder verfijnen, voordat de volledige productie later dit jaar start.  

Amazon heeft alvast enkele duizenden laadpunten geïnstalleerd aan zijn distributiecentra in de VS en Europa. Tegen 2022 moeten er 10.000 elektrische bestelwagens rondrijden, waarna de hele vloot van 100.000 stuks in fases uitgerold kan worden.

Lees ook: Elektrische wagen opladen in vijf minuten? ‘Snelle batterij’ is klaar voor productie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business