Nieuws

Virgin Galactic plant zaterdag nieuwe testvlucht naar de ruimte

Virgin Galactic Unity
Virgin Galactic pre-flight operations
Richard Bransons Virgin Galactic lanceert zaterdag vanaf Spaceport America in New Mexico een nieuwe testvlucht in een baan om de aarde.

CEO Richard Branson wil nog enkele pogingen met succes afgerond zien voordat hij zelf een tripje naar de ruimte maakt. Daarna moet de commercialisering van ruimtetoerisme meteen op gang getrokken worden. Een ticketje ruimte kost straks een kwartmiljoen dollar. 

De laatste testvlucht vond in december van vorig jaar plaats. Die verliep niet zoals gepland. De computer van SpaceShipTwo Unity raakte de verbinding kwijt met het ontstekingsmechanisme van de raketmotor. Door een ingebouwde veiligheid werd de ontsteking van de motor (en dus de trip naar een baan om de aarde) geannuleerd. Unity en zijn piloten konden dankzij die veiligheidsprocedure veilig landen op Spaceport America. 

Doelstellingen blijven behouden

Virgin Galactic zegt dat het probleem intussen verholpen is en het vol vertrouwen uitkijkt naar de nieuwe poging op zaterdag. Het VMS Eve-vliegtuig zal het ruimtetuig opnieuw tot in de stratosfeer brengen, waar Unity uiteindelijk nog eens in een baan om de aarde geschoten wordt. De weersomstandigheden moeten wel meezitten. In het slechtste geval vindt de testvlucht later deze maand plaats. 

“De doelstellingen zijn dezelfde als bij de vorige vlucht. Ook nu worden de vervoerscabine voor de klanten en de livestreammogelijkheden naar de aarde getest. Ook de geüpgradede horizontale stabilisatoren en de vluchtbesturing voor de boost-fase nemen we onder de loep”, zegt Virgin Galactic in een mededeling

Lees ook: Virgin Orbit brengt satellieten in baan om de aarde

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business