Nieuws

Vladimir Poetin krijgt een uitnodiging voor Clubhouse

Op vraag van Elon Musk zou niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin binnenkort wel eens te horen kunnen zijn op Clubhouse.

De socialmedia-applicatie Clubhouse is dé hype van het moment. Het platform is alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar toch heeft de applicatie miljoenen gebruikers en praat iedereen erover. In tijden van lockdowns biedt het platform een creatieve manier om mensen te ontmoeten en met hen te debatteren over allerlei topics. Zelfs bekende figuren zoals Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben er deelgenomen aan audiochats. Zuckerberg deed dat vooral om inspiratie op te doen voor een Clubhouse-kopie die hij voor Facebook wil bouwen.

Elon Musk is wel een enorme fan geworden van Clubhouse. Via zijn ander favoriete sociale medium Twitter heeft hij een bijzondere gast uitgenodigd om met hem in gesprek te gaan in een chatroom. In een tweet tagde hij de officiële pagina van het Kremlin om de Russische president Vladimir Poetin te bereiken. Daarna schreef hij in vloeiend Russisch dat het een hele eer zou zijn om hem te spreken. Om Poetin ook effectief te kunnen uitnodigen moet Musk wel aan de contactgegevens van Poetin geraken. Want zelfs een Russische president komt zonder uitnodiging Clubhouse niet binnen.

Interessante uitnodiging

Of Elon Musk zijn tweets serieus bedoelt, is soms moeilijk te zeggen, maar zijn boodschap heeft in ieder geval wel Moskou bereikt. Volgens Reuters zou Dmitry Peskov, de officiële woordvoerder van het Kremlin, aan de Russische media hebben laten weten het aanbod van Elon Musk wel interessant te vinden. Maar de Russische overheid wil eerst weten wat de precieze intenties zijn van de Tesla-topman. “We willen eerst alle details van het voorstel grondig bestuderen, alvorens een antwoord te geven.”

Een van de moeilijkste kwesties wordt wellicht Poetin overtuigen om deel te nemen aan de chat. De president is een fervent tegenstander van moderne technologie, zeker als die van Amerikaanse makelij is zoals Clubhouse. In zijn dagen als KGB-agent noemde hij het internet ooit ‘een Amerikaanse samenzwering’. Als president is zijn houding niet gewijzigd. Poetin is op geen enkel sociaal medium actief en heeft in tegenstelling tot veel politieke leiders bijvoorbeeld geen officiële Facebook- of Twitterpagina. Moest hij toch ingaan op de uitnodiging van Elon Musk, zijn we enorm benieuwd waar het gesprek over zou gaan.

Mocht jij kunnen chatten met Vladimir Poetin, welke vragen zou jij hem dan willen stellen? Laat je verbeelding de vrije loop in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business