Nieuws

Samsung geeft oudere toestellen Galaxy S21-facelift

Samsung Galaxy S21 Ultra
Image credit: Samsung
Samsung gaat zijn Galaxy S20 en Note 20 voorzien van de One-interface 3.1. Zij krijgen dezelfde functies als de Galaxy S21.

Samen met de voorstelling van de Galaxy S21-toestellen, deed Samsung zijn Android-skin One UI uit de doeken. Die had een aantal leuke nieuwe features die nu dus ook voor ‘oudere’ toestellen (waaronder ook de Galaxy Z Fold 2 en Galaxy Z Flip) beschikbaar zullen worden.

Die toestellen zullen nu ook kunnen genieten van Enhanced Single Take. Die functie laat je toe om tegelijkertijd te filmen en foto’s te maken. Daar komt ook nog Multi Mic Recording bij. Tijdens het filmen zal je audio van zowel je smartphone als een verbonden Bluetooth-apparaat samen kunnen opnemen.  

Objecten wissen & je ogen beschermen

Daarnaast krijgen bezitters van de andere toestellen ook een geüpdatete Gallery-app. Die was voor de S21 immers uitgebreid met een Object Eraser. Die helpt je om ‘photo bombers’ of andere ongewenste objecten die je foto verknoeiden, weg te werken. Van zodra je de software hebt laten weten wie of wat er weg moet, doet die de rest. Een manuele aanpassing kan wel nodig zijn als het onderdeel op de foto niet prominent in beeld komt. 

Verder is er nog Eye Comfort Shield. Die functionaliteit bouwt wel voort op een feature die al in UI 3.0 zat en de hoeveelheid blauw licht die je ogen bereikt helpt inperken. Nu is er een adaptieve instelling die rekening zal houden met het tijdstip en de hoeveelheid zonlicht. Vind je het allemaal wat te strak, dan kan je in ‘custom’ de kleurtemperatuur en het aangepaste schema zelf tot in detail bepalen.   

Private Share, tot slot, laat je een vervaldatum plakken op de bestanden die je deelt, waarna ze niet meer beschikbaar zijn.  

Samsung start vandaag met de uitrol van One UI 3.1 naar de andere toestellen. Wanneer wij precies aan de beurt zijn, valt nog even af te wachten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business