Clubhouse app

De populairste app van dit moment heeft met zijn eerste grote security breach te maken gekregen. Clubhouse neemt nieuwe beveiligingsmaatregelen.

Advertentie

Clubhouse is op zeer korte tijd enorm populair geworden onder iOS-gebruikers, maar experts uitten eerder al hun bezorgdheid over de beveiliging en het privacybeleid van de applicatie. Die onbezorgdheden zijn niet onterecht gebleken. Bloomberg schrijft dat hackers uit China, waar de app inmiddels alweer verboden is door de overheid, in het opensourceplatform Github een app ontwikkelden die ook Android-gebruikers toegang bood tot audiochats. De applicatie is niet beschikbaar voor het mobiele besturingssysteem van Google.

Het duurde niet snel of de code werd gebruikt om gelijkaardige applicaties te ontwikkelen. Met die applicaties braken de hackers door de beveiliging van de backend van Clubhouse, ontwikkeld door een Chinees bedrijf genaamd Agora Inc. Eens in de backend konden ze zonder moeite audiogesprekken van gebruikers streamen en deze op externe websites uploaden.

Clubhouse grijpt in

Het nieuws zal Alpha Exploration Co, de eigenaars van Clubhouse weer even met beide voeten op de grond zetten. Toen zij de applicatie in mei vorig jaar lanceerden, ging het alleen maar de positieve kant op voor Clubhouse. De applicatie heeft nu al een marktwaarde van één miljard dollar. Maar door haar snelle opmars bevindt Clubhouse zich nu in een nieuwe realiteit. Populaire applicaties vormen nu eenmaal een geliefkoosd doelwit voor hackers.

Een woordvoerder van Clubhouse bevestigt aan Bloomberg dat de nodige beveiligingsingrepen zijn verricht om de veiligheid van haar gebruikers te verhogen. Deze specifieke kwetsbaarheid zou moeten zijn opgelost en gebruikers waarvan geweten is dat ze misbruik hebben gemaakt van de code zijn permanent verbannen. Toch zullen de twijfels bij de beveiliging van de applicatie niet als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het lijkt iOS-gebruikers voorlopig nog niet te deren, want elke dag komen er weer duizenden gebruikers bij. De app telt ondertussen al 8 miljoen downloads in de App Store. Facebook zou naar verluidt al werken aan een alternatief.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Clubhouse: wat is het & hoe werkt het?

Clubhouse is de nieuwste hype in het land van sociale media. Maar hoe werkt dat nu precies en vooral, wat doe je met de mobiele app?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here