Nieuws

Samsung kiest mogelijk Android voor smartwatch

Samsung smartwatch Tizen Android
2 December 2019, Ho Chi Minh City, Vietnam - Closeup view of Samsung Galaxy Watch Active on hand, can be used for review purposes.
Voor zijn nieuwe smartwatch zou Samsung overstappen op Android. Nochtans gebruiken de Zuid-Koreanen al sinds 2014 Tizen voor hun wearables.

Zowel SamMobile als de bekende leaker Ice Universe hebben het gerucht opgevangen dat Samsung aan een smartwatch werkt dat op Android zal draaien. Mogelijk gaat het om Wear OS, een aangepaste versie van Googles besturingssyteem. Voor zijn eerste Galaxy Gear en Gear Live gebruikte Samsung al eens Android, maar die dateren al van voor 2014. Wear OS is ondertussen sterk geëvolueerd en zou wel degelijk van meerwaarde kunnen zijn. 

Voor- en nadelen afwegen 

Het is nog lang niet zeker of dit een eerste stap is om Tizen definitief in te ruilen voor Android. Hoewel smartwatches op Tizen goed functioneren (en goede ondersteuning bieden voor belangrijke apps als Spotify), hebben ze niet de connectiviteit die Android ondertussen wel kan bieden. Volgens de geruchten zou Samsung alleszins voor Android hebben gekozen omdat de voordelen in compatibiliteit met Android-smartphones zwaarder kunnen gaan doorwegen.  

Bij die mogelijke beslissing zou ook Google wel varen. De techreus boekte nog niet veel succes in de wearablemarkt, in tegenstelling tot Samsung en Apple. Een overschakeling op Android is niet zonder risico’s. Samsung kon net een hoop klanten aan zich binden dankzij Tizens unieke bediening en de straffe batterijduur.  

De Zuid-Koreanen zullen ongetwijfeld niet over één nacht ijs gaan om de switch te maken. Voorlopig zijn ze de enigen die echt kunnen concurreren met Apples iWatch. 

Lees ook: Conceptvideo’s Samsung AR-brillen verschijnen online

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business