Nieuws

Analisten: iPhone 13 krijgt grotere batterij en 120Hz-display

De iPhone 13 is al uitvoerig onderwerp van speculatie. Over een releasedatum durven de analisten zich nog niet uitspreken.

De iPhone 12-reeks ligt nog maar net in de rekken, maar de geruchten over de opvolger iPhone 13 verspreiden zich al als een vuurtje. Dit keer heeft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo nog eens van zich laten horen. MacRumors kon een researchnota van hem inkijken over de iPhone 13, waarin de analist zijn licht laat schijnen over onder meer het display en de batterij van de aankomende smartphone.

Te beginnen met het display. Volgens Kuo zal dat een verversingsgraad tot 120Hz ondersteunen, afhankelijk van de gebruikstoepassing. Hetzelfde gerucht werd eerder al verspreid door andere bekende ‘lekkers’ en analisten Ross Young, Jon Prosser en Max Weinbach. Een 120Hz-display begint stilaan de norm te worden binnen het premium-segment, dus het zou ook een logische upgrade zijn voor de iPhone. De iPad Pro ondersteunt al sinds 2017 120Hz. Er werd verwacht dat de iPhone 12 al een verversingsgraad van 120Hz zou hebben, maar die bleef uiteindelijk begrensd op een licht teleurstellende 60Hz.

Poortloos of niet?

Kuo is er ook zeker van dat de iPhone 13 een grotere en krachtige batterij zal krijgen dan zijn voorganger. De iPhone 13 zal daardoor iets zwaarder aanvoelen. Hoe je die batterij moet opladen, daar zijn de analisten het nog niet helemaal over eens. In een eerdere nota schreef Kuo dat de iPhone 13 volledig draadloos zou functioneren en dat het de eerste iPhone zou worden die zelfs volledig ‘poortloos’ is. Maar daar komt de analist nu op terug:

“In de toekomst kan de iPhone het poortloze ontwerp met MagSafe-ondersteuning aannemen. Maar op dit moment is het MagSafe-ecosysteem nog niet klaar om Lightning volledig te vervangen”, aldus Kuo.

4 modellen

De iPhone 12-reeks bestond uit vier modellen, en Kuo verwacht dat Apple deze line-up zal doortrekken naar de nieuwe generatie. Alle vier de uitgaven zullen 5G-ondersteuning en de grotere batterij hebben, maar enkel de twee Pro-modellen krijgen de LiDAR-scanner. Eerdere analyses voorspelden nochtans dat ook de ‘gewone’ iPhone 13 en de Mini de geavanceerde scanner zouden krijgen.

Er blijft nog één vraag open: wanneer zal de iPhone 13 verschijnen? Gebeurt er dit jaar niets geks zoals in 2020, dan zal Apple wellicht weer teruggrijpen naar zijn oude traditie om de nieuwe generatie iPhones in september te lanceren. Vorig jaar verscheen die uitzonderlijk pas in oktober, al heeft dat uitstel zeker geen invloed gehad op de verkoopresultaten, integendeel zelfs. De bal ligt in het kamp van Apple.  

Lees ook: iPhone 13 krijgt mogelijk hoogste beeldfrequentie op de markt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business