9to5Mac Item Safety Alerts

De Find My-app van Apple krijgt mogelijk een beveiligingsupdate. Die kan waarschuwen wanneer ongewenste apparaten je locatie volgen.

Advertentie

De optie ‘Item Safety Alerts’ werd door 9to5mac gespot in de betaversie van iOS 14.5. Het is een onwaarschijnlijk scenario, maar in theorie zou iemand een trackbaar toestel in de zak van je jas kunnen stoppen om zo via de Find My-app perfect te kunnen volgen waar je bent. De nieuwe functie zal je waarschuwen wanneer je een onbekend toestel bij je hebt, zodat je de tracking ervan kan uitschakelen. 

AirTags voorbereiden 

De feature stond ook al in de planning voor iOS 14.3, maar werd dus uitgesteld. Tot nu, zo blijkt. In de Find My-instelling zette Apple ‘Item Safety Alerts’ zelfs standaard aan. Waarom Apple plots met die feature komt aandraven? Het bedrijf wil de functie gaan openstellen voor toestellen van andere bedrijven.  

Bij kleinere toestellen is er nu eenmaal het risico dat die dienst kunnen doen als locatietracker. Een iPhone, iPad of MacBook verstopt iemand nu eenmaal niet zomaar even in je rugzak. Bij toestellen als de Tile of Samsungs Galaxy SmartTag ligt dat natuurlijk anders. Apple plant ook al een tijdje de toevoeging van AirTags. Mogelijk is de beveiligingsupdate een teken dat die er nu snel zitten aan te komen. 

Geavanceerde tracking 

Apples Find My-netwerk mag niet onderschat worden. Mogelijk heeft het meer bereik dan eerst gedacht. Een Apple-toestel kan de locatie van een ondersteund toestel updaten, ook wanneer de tracker zelf geen internetverbinding heeft. De functionaliteit lijkt sterk op die van de ‘Community Find’-mogelijkheid van Tile. In theorie kan AirTags in staat zijn om het bereik en de precisie nog verder te vergroten. Met een Ultra Wide-band-signaal kunnen tags makkelijker doorheen muren en in andere kamers getrackt worden.  

Willen ze deze geavanceerde vorm van tracking mogelijk maken,  dan moeten fabrikanten uiteraard de nodige functies inbouwen om de privacy af te schermen. IOS 14.5 staat gepland voor ‘ergens in de lente’. Vermoedelijk arriveert de update na 20 maart.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here