Nieuws

OnePlus stapt nieuw cameratijdperk in met Hasselblad-samenwerking

OnePlus Hasselblad
Smartphoneproducent OnePlus heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met camerafabrikant Hasselblad. De bedrijven zullen drie jaar lang bouwen aan een next-generation camerasysteem voor OnePlus-flagshiptoestellen.

“We luisteren naar jullie. Misschien is er iets dat jullie al lang willen en nu eindelijk waarheid wordt.” Deze boodschap stuurde OnePlus CEO Pete Lau vorige week de wereld in naast de andere mysterieuze boodschappen op de officiële sociale mediakanalen van het bedrijf. Bovenaan het verlanglijstje van veel OnePlus fans staat al lange tijd een beter camerasysteem en liefst één dat de concurrentie aankan met de iPhone en Google Pixel. Deze wens lijkt dan ook eindelijk in vervulling te gaan dankzij de samenwerking met Hasselblad.

Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus: “OnePlus heeft altijd voorrang gegeven aan een premium gebruikerservaring. Vanaf 2021 zetten Hasselblad en OnePlus zich gezamenlijk in om de smartphonecamera-ervaring voor onze gebruikers flink te verbeteren. Dankzij de combinatie van de hoogwaardige hardware van OnePlus en de rijke esthetische kennis van Hasselblad op het vlak van traditionele fotografie, weet ik zeker dat de OnePlus 9-serie een grote sprong vooruit zal zijn in ons vermogen om een premium flagshipcamera aan te bieden.”

150 miljoen dollar op drie jaar

OnePlus is van plan de komende jaren 150 miljoen dollar te investeren in het verbeteren van de fotografie-kwaliteit van hun smartphones, te beginnen met de OnePlus 9-serie die lanceert op 23 maart. Hasselblad heeft maar liefst tachtig jaar ervaring met het maken van hoogwaardige camera’s en lenzen. Beide bedrijven zullen zich in het begin van de samenwerking richten op softwareverbeteringen, inclusief kleurafstemming en sensorkalibratie. In een later stadium worden meer dimensies toegevoegd. De twee partijen zullen samen de technologiestandaarden van de mobiele-camera-ervaring definiëren en innovatieve imaging-technologieën ontwikkelen, waarmee ze de Hasselblad Camera for Mobile blijven verbeteren.

John Diele, Vice President, Hasselblad: “Hasselblad gelooft in de kracht van beelden en het is onze missie om de grenzen van imaging-technologie te blijven opzoeken. Op basis van die missie is Hasselblad trots om samen te werken met OnePlus, een innovatief bedrijf dat dezelfde visie en passie voor technologie deelt. Door samen te werken met OnePlus hopen we het iconische design en de hoogwaardige beeldkwaliteit van Hasselblad met meer mensen te delen, net als onze passie voor ongelooflijke fotografie.”

OnePlus 9 Series

Met de OnePlus 9-serie kunnen gebruikers meteen aan de slag met de eerste resultaten van de samenwerking, bestaande uit een nieuwe kleuroplossing (Natural Color Calibration with Hasselblad) die het resultaat is van maandenlang werk. Gebruikers kunnen zich verwachten aan waarheidsgetrouwe en natuurlijke kleuren die moeten dienen als de nieuwe kleurkalibratiestandaard voor OnePlus-toestellen. 

Gevorderde gebruikers kunnen aan de slag met de Hasselblad Pro Mode, die zorgt voor extra veel controle en een nieuwe gebruikersinterface krijgt, gebaseerd op de beeldverwerkingssoftware van Hasselblad. Foto’s kunnen opgeslagen worden in 12-bit RAW-formaat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business