Nieuws

Disney+ verwelkomt 100 miljoenste abonnee

Het streamingplatform van Disney blijft bijzonder snel groeien. Een nieuwe mijlpaal is bereikt.

CEO Bob Chapek vertelde het heugelijke nieuws tijdens een call met investeerders. Amper 16 maanden na de lancering heeft Disney+ de kaap van 100 miljoen abonnees gerond. Een straffe prestatie, aangezien Netflix vele jaren nodig had om aan 200 miljoen abonnees te komen. De coronapandemie zorgt er natuurlijk voor dat we veel meer videocontent consumeren. De streamingbusiness van Disney is dan ook een van de weinige bedrijfstakken van de mediatycoon die niet lijkt te lijden onder de coronacrisis, al zijn de operationele kosten van het runnen van het streamingportfolio (dat naast Disney+ ook uit ESPN+ en Hulu bestaat) voorlopig nog hoger dan de inkomsten die de abonnementen opleveren.

De CEO sprak zich tijdens de vergadering ook opvallend optimistisch uit over het hernemen van de overige bedrijfsactiviteiten. Chapek meent dat het mogelijk zou moeten zijn om vanaf 1 april de pretparken in de staat Californië onder strikte veiligheidsprocedures te heropenen. Disney is het personeel al volop aan het opleiden voor de heropening. De pretparken zijn al sinds maart gesloten.

Voor de release van nieuwe blockbusterfilms dit jaar blijft Disney wel mikken op een snelle heropening van de cinemazalen. Zo houdt Disney de Marvel-film Black Widow al bijna een jaar in de pijplijn. Een nieuwe releasedatum staat nu gepland op 7 mei, op voorwaarde dat mensen dan eindelijk weer van een avondje cinema kunnen genieten. Pas na de release in de filmzalen zal de film naar Disney+ komen. De nieuwe animatiefilm Raya and the Last Dragon is al wel op het streamingplatform te bekijken (als je er 21,99 euro extra voor neerlegt).

Nieuwe content in maart

Het aanbod op Disney+ wordt elke maand uitgebreider. Een belangrijke voorwaarde wil Disney+ de inhaalrace op Netflix verder zetten. De maand februari was een zeer belangrijke maand voor het platform met de toevoeging van Star dat 300 nieuwe titels met zich meebracht. In maart komen er 25 nieuwe titels bij. De meest uit het oog springende is naast Raya and the Last Dragon de nieuwe Marvel-serie The Falcon and The Winter Soldier, een spin-off van Captain America. Net op tijd voor de Marvel-liefhebber, want WandaVision zit er sinds vorige vrijdag op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business