Nieuws

Marvel-serie WandaVision start 15 januari op Disney+

WandaVision is de eerste van een reeks exclusieve Marvel-series voor het streamingplatform van Disney. De serie komt wel iets later uit dan verwacht.

Fans van Marvel hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de startdatum van WandaVision is eindelijk bekend. Via een tweet werd de start van de serie aangekondigd voor 15 januari. Oorspronkelijk was de releasedatum voor deze serie voorzien voor het einde van dit jaar, maar het coronavirus zorgde zoals wel vaker voor roet in het eten. Gelukkig blijft de vertraging al bij al dus nog redelijk beperkt.

De serie draait rond de Marvel-helden Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). Twee personages die regelmatig hun opwachting maakten in de X-Men en Avenger-films, maar altijd in de schaduw stonden van populairdere personages zoals Captain America, Iron Man, The Hulk en Wolverine. WandaVision plaatst deze personages eindelijk eens op het voorplan.

Marvel op Disney+

WandaVision moet het startschot geven voor een nieuw gamma Marvel-series die exclusief te zien zullen zijn op Disney+. Disney wil de troefkaart die het met Marvel heeft maximaal uitspelen om nog meer mensen naar het platform te lokken. Normaal gezien zal in de loop van 2021 het aanbod aan Marvel-series uitbreiden. Een overzicht van wat we mogen verwachten vind je terug in dit artikel.

Disney+ blijft groeien

Het is exact één jaar geleden dat Disney+ officieel lanceerde. En dat eerste jaar mag gerust een succes genoemd worden, want de teller stond eind september al op 73,7 miljoen betalende abonnees wereldwijd. Daarmee heeft Disney+ nog wel steeds een grote achterstand op Netflix, maar in de loop van 2021 zullen nog nieuwe markten met groot potentieel worden aangeboord zoals bijvoorbeeld Zuid-Amerika.

Op WandaVision is het dus nog eventjes wachten, maar in afwachting zijn we nog wel enkele weken zoet met het tweede seizoen van The Mandalorian. Dat trapte af op 30 oktober en is inmiddels aan de derde aflevering toe.

disney+ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals