Nieuws

Lucid Air zal eerste EV zijn met Dolby Atmos

Lucid Air Dolby Atmos
Lucid zal het eerste automerk zijn dat Dolby Atmos standaard gaat aanbieden in twee van zijn modellen.

Normaal zou de Lucid Air volgend jaar ergens moeten arriveren. Het zal dan de allereerste autobouwer zijn die Dolby Atmos-audio vanbinnen gaat aanbieden. De producent kondigde de feature deze week aan voor de allereerste elektrische wagen die het bedrijf zal produceren. Het bedrijf wil een meeslepende audiobeleving aanbieden tijdens het rijden of als passagier.

Dat Surreal Sound-systeem zal standaard aan boord zijn in de Lucid Air Grand Touring en Air Dream Edition-modellen. Verder kan je het als een extra optie nemen inclusief abonnement op Dolby Atmos Muziek. Want wat ben je met zo’n enorm audiosysteem als je een gewoon Spotify-abonnement hebt?

Lucid Air EV

Een audiosysteem van maar liefst 21 speakers moet voor die meeslepende Atmoservaring zorgen. Vooraan, achteraan, aan de zijkanten en boven je hoofd: overal zijn speakers voorzien zodat de muziek volledig rondom passagier en bestuurder komt. Het audiosysteem zal met zijn kracht ook ingezet worden om de systeemgeluiden van de wagen af te spelen. Wanneer er bijvoorbeeld een passagier zijn gordel niet aan heeft, zal de wagen zachte akoestische tonen afspelen.

Muziek met Atmos

Dolby lanceerde in 2019 Atmos met als bedoeling om meeslepende audio-ervaringen naar zoveel mogelijk platformen, films, series en ga zo maar door te brengen. Vandaag de dag ondersteunen alleen Amazon Music, Deezer en Tidal de mogelijkheid om muziek te streamen in combinatie met Dolby Atmos.

Volgens Tim Pryde, directeur bij de Dolby Labs voor muziek, is een wagen de ideale manier om die immersieve muziekervaring uit te proberen. “Je zit immers al in het midden van de wagen, dat is de ideale setup om Atmos te gebruiken.”

Wanneer je de Lucid Air op onze Belgische wegen zal zien rijden is nog niet duidelijk. De elektrische sedan is wel al beschikbaar om vooruit te bestellen in België. Dat kan via deze website.

autoConnected Carslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen