Nieuws

OnePlus Watch en OnePlus Health app zetten in op gezondheid

OnePlus Watch
OnePlus heeft vandaag de OnePlus Watch voorgesteld, de eerste wearable van het bedrijf die ook in Europa zal verschijnen. De vorig jaar uitgebrachte OnePlus Band beperkte zich immers tot de Indische markt.

De OnePlus Watch moet dezelfde kwaliteit bieden die we gewend zijn van OnePlus-smartphones en de combinatie worden van een prachtig en krachtig product. De horlogekast van 46 millimeter is gemaakt van roestvrij staal en het 2.5D gebogen glas op de wijzerplaat heeft een subtiele glanzende afwerking.

GPS en intern geheugen

De smartwatch laat je zoals verwacht eenvoudig notificaties raadplegen, telefoontjes opnemen of foto’s nemen. Het interne geheugen (2GB beschikbaar van de 4GB) laat je toe om muziek op te slaan zodat je je smartphone thuis kan laten voor een rondje joggen. Luisteren doe je uiteraard met je OnePlus Buds Z, of eender welke Bluetooth-oortjes.

OnePlus Watch

Met 5ATM + IP 68-water- en stofbestendigheid en meer dan 110 work-outtypes, inclusief automatisch work-outdetectie voor joggen en hardlopen, houdt de OnePlus Watch de meest intense work-outs bij. Het horloge geeft inzicht in data zoals je hartslag, gelopen afstand, calorieverbruik, snelheid en SWOLF-efficiëntie voor zwemmers. Met zijn ingebouwde gps houdt OnePlus Watch al je activiteiten nauwkeurig bij, zelfs als je je telefoon niet bij je hebt. Ook meet het horloge je stressniveau en de zuurstof in je bloed, biedt het ademhalingstraining en geeft het waarschuwingen bij een (te) snelle hartslag – allemaal te volgen binnen de OnePlus Health-app.

De batterij zal bij actieve gebruikers een week meegaan, terwijl zuinige gebruikers daar twee van kunnen maken. De 402mAh batterij is opgeladen in 53 minuten.

Geen WearOS voor OnePlus Watch

De smartwatch maakt helaas geen gebruik van Google’s WearOS. De verzamelde gegevens zullen verzameld worden in de OnePlus Health-app en daar verwerkt worden. Dit is vergelijkbaar aan de functionaliteit van de Garmin Venu Sq die we een tijdje geleden reviewden. De OnePlus Watch komt beschikbaar voor de voordelige prijs van 159 euro, wat de smartwatch in lijn brengt met de Fitbit Versa 2.

OnePlus Watch

OnePlus Watch Cobalt Limited Edition

Als aanvulling op de minimalistische esthetiek van de Classic Edition, gaat de OnePlus Watch Cobalt Limited Edition qua ontwerp een stapje verder. De horlogekast is gemaakt van een kobaltlegering, een uniek hypoallergeen materiaal dat twee keer zo hard én roestbestendiger is dan traditioneel roestvrijstaal. Daarnaast is de wijzerplaat gemaakt van speciaal behandeld saffierglas, voor meer helderheid en krasbestendigheid.

Een verschijningsdatum voor de OnePlus Watch Classic Edition en Limited Edition is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business