Honor zal zondag starten met de internationale verkoop van zijn budgetvriendelijke fitnesstracker Band 6, die onder meer zuurstofsaturatie in je bloed kan meten.

Advertentie

Honor lanceerde de zesde generatie van zijn activitytrackers tijdens CES 2021. CNET schrijft dat het voormalige dochtermerk van Huawei deze zondag eindelijk zal starten met de internationale verkoop van de Band 6. Honor steunt daarvoor op het Chinese e-commerceplatform AliExpress, eigendom van Alibaba, maar we zien de tracker ook al opduiken op amazon.nl (met de melding dat het product nog niet beschikbaar is).

De zesde Honor Band moet het meest geavanceerde model ooit worden dat Honor op de markt brengt. De tracker heeft een 1,47” AMOLED-display en ondersteunt tot 10 verschillende trainingsmodi. Volgens Honor kan de batterij het 14 dagen volhouden bij normaal gebruik. De belangrijkste eigenschap van een activity trackers is natuurlijk de metingen die die ze kunnen uitvoeren. Band 6 kan je hartslag en slaap de klok rond monitoren, maar voegt nog een extra feature toe die je alleen bij de meest high-end trackers zoals de Apple Watch Series 6 en FitBit Sense terugvindt: het meten van het zuurstofgehalte (SpO2) in je bloed. Honor Band 6 lijkt dus een van de vele toestellen te willen zijn die zich in de markt zet als een ‘goedkopere Apple Watch’.

De tracker heeft een sensor om het zuurstofgehalte te meten, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe die meting precies werkt. Het feit dat Honor zelf al toegeeft deze gegevens niet te gebruiken voor medische doeleinden, zegt ons veel over de accuraatheid van die metingen.

50 euro

Honor Band 6 zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, grijs en roze. De tracker kost 49,90 euro. Dat is wat duurder dan de Honor Band 5 die 35 euro kostte, maar wel een stuk goedkoper dan de Apple Watch 6 en FitBit Sense, die respectievelijk 459 euro en 329 euro kosten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here