LG smartphone

Ook wanneer de smartphonedivisie gesloten is, zal LG zijn smartphones van updates blijven voorzien. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt die expliciete belofte.

Advertentie

Deze week maakte LG bekend dat het bedrijf uit de smartphonemarkt zal stappen. Die uittrede zal niet per direct gebeuren. Omdat het bedrijf nog contracten heeft lopen zullen ze nog tot het einde van het tweede kwartaal nieuwe smartphones blijven maken en verkopen. Maar van zodra alle contractuele verplichtingen zijn nagekomen, is het boeken toe voor de smartphoneafdeling van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf.

Ondanks dat het bedrijf kwartaal na kwartaal haar marktaandeel op de smartphonemarkt zag slinken; lopen er op de aardbol nog wel veel mensen rond met een LG-smartphone die ze onlangs gekocht hebben. In een mededeling belooft LG hen niet in de kou te laten en ook na het sluiten van de smartphoneafdeling ondersteuning voor de smartphones te blijven garanderen. Voor de premium toestellen uit 2019 (G-series, V-series, Velvet en Wing) betekent dat zelfs drie jaar softwareupdates na het aankoopjaar en drie grote OS-updates. De meest recente modellen die in 2020 op de markt verschenen (LG Stylo en K-series) moeten het met nog twee jaar ondersteuning stellen. Als je onlangs een smartphone van het merk gekocht hebt, kan je dus nog op je beide oren slapen. Als het bedrijf die belofte ook nakomt natuurlijk.

Een onvermijdelijke dood

Ooit was LG een grote naam binnen de mobiele telefoonindustrie. Het bedrijf stond bekend voor zijn innovatieve geest en gewaagde telefoondesigns. LG kon de laatste jaren niet meer opboksen met de toegenomen concurrentie. Eerst moesten ze het afleggen tegen Samsung en Apple, nadien werd ook de concurrentie uit Chinese hoek met Huawei, OPPO en Xiaomi hen te veel. LG speelde nog slechts een marginale rol in het smartphonelandschap en de afdeling die smartphones ontwierp was het zorgenkindje van het. In dit TechPulse Premium-stuk gaan we dieper in op waarom de dood van de LG-smartphone onvermijdelijk was.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here