Samsung iTest Android op iOS

Samsung heeft een nieuwe feature onthuld om verstokte iPhone-gebruikers te overtuigen van een Galaxy-telefoon met Android.

Advertentie

iPhone-eigenaars zijn traditioneel hondstrouw aan Apple. Toch willen de Zuid-Koreanen iOS-gebruikers laten proeven van Samsungs Galaxy-besturingssysteem op Android. Via de webapp iTest kunnen iPhone-gebruikers de interface van de Samsung Galaxy-apparaten uittesten in een Android-omgeving. Dat meldt MacRumors

Omgekeerd deed Apple in het verleden al inspanningen om Android-gebruikers te overtuigen van iOS. Grotere iPhones en een systeem om je Android-instellingen en bestanden eenvoudiger over te zetten naar iOS, moest hen een zetje in de rug geven. 

Voorsmaakje van Android 

In iTest voor iPhone zal je volgens Samsung een grondig voorproefje krijgen van een aantal apps, telefooninstellingen en zelfs de Galaxy Store. “We zijn ons ervan bewust dat het ontmoedigend kan zijn om van iOS over te schakelen naar Android”, zegt John Alexander van Samsung New Zealand. “Met iTest kunnen iPhone-gebruikers nu een voorsmaakje krijgen, zonder van toestel te wisselen.” 

Via de iTest-webapp zal je zelfs gesprekken en berichten kunnen simuleren, samen net interactieve tips. Tutorials helpen gebruikers op weg met thema’s, camera-instellingen, de Galaxy Wearable-app en meer. Er kon bij de Zuid-Koreanen ook een flauw grapje vanaf. Zo zou de Settings-app vereenvoudigd zijn om “de ontwikkelaar ervan een lunchpauze te gunnen”. De toepassing is ontwikkeld door de Nieuw Zeelandse afdeling van Samsung, maar kan door iedereen gedownload worden. 

Tot slot willen we nog meegeven dat we als redactie in het midden laten wie tot de ‘dark’ of ‘light side’ behoort. We houden het dan ook op de clichématige conclusie dat de keuze tussen iOS of Android gewoon berust op persoonlijke voorkeur. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here