Microsoft Surface Laptop 4

Microsoft heeft zijn Surface Laptop 4 voorgesteld. Die wordt uitgerust met snellere processoren van Intel en AMD.

Advertentie

Het was even wachten op de nieuwe telg in de Surface-serie (de Surface Laptop 3 verscheen anderhalf jaar geleden). Zijn opvolger pikt de draad weer op en de laptop met touchscreen focust als vanouds op een rechttoe-rechtaan-werkervaring. De vouwbare tabletfunctie werd voor de gelegenheid achterwege gelaten. Microsoft houdt de filosofie aan om een breed publiek van een stevige werklaptop te voorzien. 

Grote designveranderingen zijn er dus niet. Zowel het 13,5- en 15 inch-model lijken sterk op hun voorgangers. Beide toestellen worden wel uitgerust met de nieuwe Intel-chips van de 11de generatie. Het 13,5 inch-versie krijgt voor het eerst AMD Ryzen-processoren. Microsoft koos er wel voor om de iets oudere Zen 2-chips te gebruiken, in de plaats van de straffere Zen 3-versie. 

70 procent krachtiger 

De modellen met een Intel-CPU zouden tot 70 procent krachtiger zijn, terwijl de batterij tot 19 uur mee kan gaan op een volle lading. Voor die topprestaties rekent Microsoft op de nieuwste mobiele processoren, die intussen best ver staan.  

Daarbuiten kregen de specs geen grote update. De Surface Laptop 4 heeft dezelfde PixelSense-display met 201 pixels per inch. De Windows Hello-webcam heeft een resolutie van 720p en een USB-C en USB-A-poort zorgen voor dezelfde connectiviteit als bij zijn voorganger. Helaas ontbreekt dus een Thunderbolt-poort, die bliksemsnelle data-overdracht naar externe harde schijven mogelijk had kunnen maken. Een mogelijke verklaring is dat de AMD-chips Thunderbolt niet native ondersteunen. 

Microsoft lijkt de positieve lijn uit het verleden door te gaan trekken en met de nieuwe processoren hebben ze in theorie genoeg vermogen onder de motorkap om hun reputatie van no-nonsense-werkpaard weer alle eer aan te doen. De nieuwe Surface Laptop 4 is beschikbaar voor pre-order. 

Microsoft Surface Laptop 4 in alle uitvoeringen.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here