Nieuwe iPhone always on display

De iPhones die in 2022 verschijnen zouden een stevige camera-upgrade krijgen. Daarnaast zal er geen kleiner model meer beschikbaar zijn.

Advertentie

Dat blijkt althans uit een investeringsnota waarover MacRumors en AppleInsider berichten. Analist Ming-chi Kuo zegt in de nota dat de Pro-toestellen grotere camerasensoren krijgen voor een resolutie van 48 megapixel.

De 48 MP-sensoren zouden meer plaats gaan innemen. Volgens Kuo gaat het om een 1/1.3 inch-sensor met een pixelgrootte van 1,25 µm. Dat is een stuk kleiner dan de pixels van 1,7 µm in de iPhone 12 Pro Max. Volgens de analist zal de effectieve pixelgrootte dichter bij de 2,5 µm liggen, wanneer de sensor gebruikt wordt voor beelden van 12 MP. De hogere resolutie betekent dat de sensoren video van 8K kan opnemen. 

Alle schermen groter dan 6 inch 

Ook opvallend is de vermoedelijke schermdiagonaal. Zo zal er geen nieuwe iPhone Mini meer verschijnen met een kleinere 5,4 inch-display. Consumenten krijgen straks enkel de keuze uit 6,1 en 6,7 inch. Apple zou niet tevreden zijn met de verkoopcijfers van de kleinere iPhone. Dat is minder goed nieuws voor wie toch graag een compacter toestel gebruikt. De Mini-optie zal wel nog in de line-up zitten voor de toestellen die later dit jaar verschijnen.  

Kuo blikt zelfs nog verder vooruit en meent te weten dat de iPhones in 2023 Face ID-sensoren in het scherm krijgen, zodat de uitsparing bovenaan de display kan verdwijnen. De selfie-camera zal nog subtieler aan de voorkant worden verwerkt in de vorm van een zogenaamde ‘hole-punchcamera’ (een lens die via een heel klein gaatje beelden maakt).  

Hoewel de geruchten van de analist in kwestie uit betrouwbare bron lijken te komen, zal het afwachten blijven. Het is immers nog niet duidelijk welke features wanneer geïntroduceerd zullen worden. 

Lees ook: iPhone 13: wat we al wel/niet weten 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here