De budgetvriendelijke A-smartphonereeks van OPPO is uitgebreid met twee nieuwe modellen. OPPO A54 5G en A74 5G tonen dat 5G geen dure technologie hoeft te zijn.

Advertentie

De nieuwste technologieën voor alle consumenten betaalbaar maken, dat is de missie van OPPO. In opvolging van de A73 5G die in december 2020 verscheen, lanceert OPPO vandaag de A54 5G en A74 5G. Beide modellen duwen 5G-technologie onder het prijspeil van 300 euro en tonen dat het niet langer meer een propositie is om een hoge prijs te verantwoorden.

Comfortabel design

De OPPO A54 5G en A74 5G hebben een stijlvol ontwerp en de smartphones liggen ondanks de grote 5.000 mAh-batterij verrassend licht (190 g) in de hand. De cameramodule zit subtiel verwerkt in de rug van de smartphone om het ontwerp dunner en esthetischer te doen ogen. Premium OPPO-smartphones hebben een vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm, maar voor deze modellen opteert OPPO om die in de aan/uit-knop te verwerken.

De OPPO A54 5G is beschikbaar in twee kleuren: Fantastic Purple en Fluid Black. De paarse kleur laat tinten van groen zien wanneer je de smartphone bekijkt vanuit een andere hoek. Fluid Black heeft een zwart kleurverloop dat van donker naar licht gaat. De OPPO A74 5G is beschikbaar in Fluid Black en Space Silver.

A54 5G. Image Credit: OPPO

90Hz-display

Aangezien 120Hz tegenwoordig de standaardverversingsgraad voor vlaggenschepen is, ligt de ruimte voor budgetmodellen om richting de 90Hz te klimmen. Daardoor geniet je altijd van een vlotte beeldervaring. Het 6,49 inch FHD punch-hole LCD-scherm maximaliseert het schermoppervlak tot 90,5%. Dankzij een breed kleurenspectrum en hoge helderheid zien foto’s en video’s er levendig en natuurgetrouw uit.

Er is ook aandacht besteed aan oogcomfort.  Met AI Eye Comfort wordt de helderheid doorheen de dag automatisch aangepast aan de omgeving om de belasting op je ogen te minimaliseren en energie te besparen. Het algoritme leert na verloop van tijd jouw voorkeuren en kiest uit een totaal van 4.096 verschillende helderheidsniveaus. De contrastverhoudingen en helderheid worden automatisch bijgestuurd bij fel zonlicht en tijdens de nacht.

Zorgeloos de dag door

Naast vorm en design is bovenal de functionaliteit van een smartphone van belang. Samen met de grote 5.000 mAh-batterij zorgen slimme energiebesparende functies voor een batterijleven van anderhalve dag of langer. De Super Power Saving Mode minimaliseert bijvoorbeeld het stroomverbruik van de telefoon door het CPU-gebruik te verminderen, de achtergrondverlichting te dimmen en automatisch het geheugen en de stroom aan te passen die bepaalde apps zullen gebruiken. Als je telefoon ’s nachts niet aan de lader hangt, springt Super Nighttime Standby in actie. Deze functie leert jouw slaapgewoonten, zodat slechts 2% batterij wordt verbruikt in een slaapcyclus van 8 uur.

Snelladen gebeurt aan 18 W op OPPO A74 5G en 10 W op OPPO A54 5G. Dankzij Battery Guard wordt de oplaadsnelheid dynamisch aangepast op basis van je slaap- en oplaadgewoonten, om ervoor te zorgen dat de telefoon niet oververhit raakt en veilig wordt opgeladen.

AI Quad-camera

Dan maken we de sprong naar de cameraset-up. Zowel de OPPO A54 5G als A74 5G bieden een AI Quad Camera met een 48 MP-hoofdcamera, 8 MP-groothoekcamera, 2 MP monochrome camera en 2 MP-macrocamera. Elektronische beeldstabilisatie houdt je camera stabiel tijdens opnames, ook voor de 16MP-frontcamera.

Na het vastleggen van een foto maakt OPPO’s AI Scene Enhancement 2.0 automatische aanpassingen aan de kleur en het contrast van je foto’s. Ultra Night Mode inschakelen past de belichting aan wanneer je ’s nachts foto’s of opnames maakt. Je kan jezelf creatief uitleven met de vele filters en camera-instellingen om het perfecte beeld te creëren.

Image Credit: OPPO

Onder de motorkap

Beide smartphones zijn aangedreven door het Qualcomm® Snapdragon™480 5G-platform. De krachtige chipset garandeert goede prestaties bij licht en intensief gebruik en biedt standaard 5G-ondersteuning zodat je helemaal klaar bent voor het snelle netwerk van de toekomst.  Een multikoelsysteem dat een grote grafietbuis gebruikt om warmte efficiënter af te voeren moet voorkomen dat de smartphone oververhit raakt. Zelfs na intensief gebruik zou je geen vermindering in prestaties mogen ervaren. De A74 5G is voorzien van 6GB werkgeheugen en 128 GB, de A54 5G moet het stellen met 4GB RAM en 64GB ROM.

De OPPO A54 5G en A74 5G draaien ColorOS 11.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem van OPPO dat gebaseerd is op Android 11. De focus van de laatste update ligt op beveiliging. Met Private Safe kan je bijvoorbeeld back-upbestanden van HeyCloud ophalen in het geval dat je telefoon verloren of gestolen is. App Lock beveiligt je apps met een wachtwoord, zodat gevoelige gegevens afgeschermd blijven wanneer je je smartphone deelt met familie of vrienden. Screencast Privacy Shield voorkomt dan weer dat gevoelige berichten en meldingen op het scherm verschijnen wanneer je telefoon wordt gespiegeld op een tv. Tot slot analyseert Idle Time Optimizer automatisch je smartphone op ongewenste bestanden en ruimt deze ’s nachts op zodat je telefoon de volgende ochtend weer soepel werkt.

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de OPPO A54 5G als A74 5G zijn onmiddellijk beschikbaar. De adviesprijs voor de A54 bedraagt 249 euro, A74 is met zijn 299 euro ook nog zeer budgetvriendelijk. De smartphones zijn spoedig te vinden bij de belangrijkste Belgische retailers, waaronder Coolblue, Fnac, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

OPPO Find X3 Pro review: wie zoekt, die Find

Met de Find X3 Pro legt OPPO de lat voor zichzelf hoger dan ooit. Ben je op zoek naar de meest geavanceerde smartphone van het moment, dan vind je die met de Find X3 Pro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here