Nieuws

Ferrari buigt dan toch en kondigt elektrische wagen aan in 2025

Ferrari gaat elektrisch kondigt EV aan 2025
De realiteit haalt Ferrari in: er is een volledig elektrisch model op komst. CEO John Elkann wil de eerste EV voorstellen in 2025

Het was dan ook uitstel van executie: liefhebbers van hoog in de toeren krijsende Ferrari’s zullen in de toekomst genoegen moeten nemen met elektrische sportwagens. Ferrari maakt al hybride-auto’s, maar leek wat achterop te hinken tegenover andere topmerken. Op hun jaarlijkse algemene vergadering kwam CEO John Elkann dan toch met het nieuws dat de Italiaanse renstal in 2025 zijn eerste volledig elektrisch model zal aankondigen.  

Het is niet duidelijk of een CEO-wissel die plannen nog kan verstoren. In het verleden veranderde Ferrari nogal eens van koers wanneer er een nieuwe manager aan het roer kwam. Zo werd in het verleden als eens geopperd dat Ferrari nooit een EV zou bouwen. Later volgde dan weer de mededeling dat het de eerste constructeur wou zijn die een elektrische supercar zou bouwen. Maar, nu elektrisch rijden steeds dichterbij komt, lijkt het onwaarschijnlijk dat Ferrari nog eens van mening verandert. 

Nieuwe mijlpaal 

“Elektrificatie is een mooie opportuniteit om de eigenheid en passie van Ferrari naar een nieuwe generatie te brengen”, stak Elkann van wal. “Zoals je mag verwachten hebben we de lat bijzonder hoog gelegd. Onze hybridewagens, de SF90 Stradale en de SF90 Spider, zijn het resultaat van onze know-how uit de motorsport. We willen op die ingeslagen weg doorgaan voor een volledig elektrische Ferrari. Die willen we graag onthullen in 2025. We kunnen je verzekeren dat onze ingenieurs de dromen en hoge verwachten willen inlossen. Het wordt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Ferrari”, klonk het. 

De SF90 Stradale werd aangehaald als het eerste voorbeeld voor een achter/middenmotor-structuur die raad weet met de positionering van de elektromotoren en de batterij. Daarnaast zou Ferrari ook werken aan modellen waarbij de motoren vooraan liggen en mikt het op “een goede balans tussen comfort en sportiviteit”. 

Tot slot liet Elkann nog weten dat Ferrari nog niet van plan is om zelfrijdende wagens te bouwen. Wel zullen de Italianen de tech integreren om te voldoen aan bepaalde regelgeving en natuurlijk de vraag van de klant. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business