Nieuws

Resident Evil 4 krijgt remake voor Oculus Quest 2

Resident Evil maakt nog eens de sprong naar virtual reality. De klassieke horrorgame Resident Evil 4 krijgt een remake voor Facebook’s Oculus Quest.

Capcom toonde tijdens een showcase een eerste trailer voor de VR-remake van de horrorgame Resident Evil 4. De remake zal in grote lijnen de verhaallijnen van de game die in 2005 verscheen volgen. Je zal de gebeurtenissen echter anders beleven. Virtual reality-headsets plaatsen je nu eenmaal in het midden van de actie dus je zal de zombies in first-person perspectief op je af zien komen. Dat moet de ervaring authentieker maken.

De Resident Evil 4-remake zal een samenwerkingsproject worden tussen Capcom dat de rechten over de gameserie bezit en Facebook, moederbedrijf van de Oculus Quest 2. Ook Armature, een onafhankelijke studio die bekend is van de Injustice-vechtgames en ReCore, zal meewerken aan het project. Verdere details zoals informatie over een releasedatum zijn nog niet bekend. Die primeur laat Capcom aan Facebook dat op 21 april een virtuele showcase organiseert rond virtual reality en de Oculus Quest.

Eerste VR-exclusive voor Resident Evil

Het is niet de eerste keer dat Resident Evil zich waagt aan virtual reality. In 2017 kreeg Resident Evil 7 een speciale editie voor de PlayStation VR-headset. Reacties van fans waren toen zeer gemengd. De game verscheen echter ook voor ‘gewone’ consoles. Deze keer lijkt de remake van Resident Evil 4 exclusief voor de Oculus Quest 2 bedoeld te zijn, wat het wel een primeur zou maken voor de horrorgame.

De originele game verscheen in 2005 op de PlayStation 2. Ondanks de ‘4’ in de titel was het al lang niet meer de vierde game uit de reeks. De Resident Evil 4 kreeg later ook nog een remaster voor de PlayStation 4. 15 jaar na het verschenen van de eerste Resident Evil-game is de reeks nog steeds springlevend. Op 7 mei verschijnt Resident Evil: Village, inmiddels het tiende deel uit de hoofdreeks.


Dealtip: de Resident Evil 3-remake is in de PlayStation Store op te pikken voor slechts 19,99 euro in plaats van 59,99 euro. De deal loopt nog 29 april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business