Nieuws

Elon Musk over dodelijke Tesla-crash: “Autopilot wellicht niet actief”

Full Self-Driving
Het voorbije weekend kwamen twee passagiers om het leven in een Tesla. Die reed wellicht zonder bestuurder en ramde een boom. Elon Musk reageert.

Zoals Reuters berichtte was de bestuurdersstoel leeg en bevonden de slachtoffers zich op de passagiersstoel en de achterbank. De eerste vaststellingen deden vermoeden dat de Tesla Model S op Autopilot reed en dat de twee passagiers de technologie dus verkeerd gebruikten. Zowel bij Autopilot als de meer geavanceerde Full Self Driving Mode is het niet de bedoeling dat de auto zonder bestuurder rijdt.  

“Autopilot was niet actief” 

Volgens Tesla-CEO Elon Musk hebben de onderzoekers het bij het verkeerde eind. “Jouw research is beter dan dat van professionelen”, antwoordde hij een Tesla-fan. Die had fijntjes opgemerkt dat Tesla’s niet op Autopilot kunnen rijden zonder bestuurder. In de autozetel zit een sensor die detecteert of er iemand achter het stuur zit. Is dat niet het geval, dan zou Autopilot niet mogen werken. “Uit de datalogs die tot nu toe teruggevonden zijn, blijkt dat Autopilot niet geactiveerd was en dat de wagen ook niet uitgerust was met de FSD-upgrade”, tweette Musk. 

De CEO ging niet verder in op de details rond de gerecupereerde gegevens. De nationale vervoersveiligheidsraad NTSB zet zijn speurtocht intussen voort. Het is niet duidelijk waarom ze er zo zeker van zijn dat er vlak voor het ongeval niemand achter het stuur zat.  

In het verleden waren er al incidentjes waarbij Tesla-rijders al slapend of onoplettend achter het stuur zaten. Een alerte Twitter-gebruiker spreekt Musk tegen en merkte fijntjes op dat Autopilot ook actief kan zijn op wegen waar er weinig of geen wegmarkeringen zijn. Volgens de schoonbroer van een van de verongelukte mannen reed de eigenaar van de auto de Tesla zijn oprit af, om vervolgens achteraan in te stappen. Het ongeval gebeurde enkele honderden meters verder. 

Verder onderzoek moet duidelijkheid brengen over de oorzaak van het ongeval en hoe de brand die erop volgde maar liefst vier uur heeft kunnen aanhouden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business