Nieuws

Instagram lanceert nieuwe functies voor wie lastiggevallen wordt

Instagram prullenbak
Instagram gaat nieuwe features toevoegen voor wie lastiggevallen wordt via het berichtensysteem van het socialemediaplatform.

Zo zal het mogelijk worden om berichtenverzoeken beter uit te filteren en een bepaalde gebruiker over meerdere accounts te blokkeren. De directe aanleiding is een jammerlijke trend in het Verenigd Koninkrijk. Professionele voetballers lieten weten dat ze op Instagram belaagd werden met racistische berichten. Volgens moederbedrijf Facebook was het een hele uitdaging om het berichtensysteem aan te passen. Het platform gebruikt immers niet dezelfde geautomatiseerde tools als in de reacties op publieke berichten.

Uitgebreider blokkeren

Instagram geeft gebruikers nu de mogelijkheid ook alle nieuwe accounts die een geblokkeerde gebruiker aanmaakt in één weg mee te bannen. Dat moet een einde maken aan praktijken waarbij pestkopen gebruikers hardnekkig belagen. Op die manier zal de pestkop in kwestie je account niet zomaar kunnen terugvinden of contacteren. Instagram bekrachtigt daarmee de oude regel die al stelde dat gebande gebruikers geen nieuwe accounts mogen aanmaken. 

Belangrijk is een nieuwe tool die misbruik via de berichtenverzoeken moet voorkomen. De tool is dus actief in de aparte inbox voor berichten van mensen die je niet volgt. Berichten met scheldwoorden, bepaalde uitspraken en schunnige emoji worden automatisch verborgen. Instagram heeft samengewerkt met antipestorganisaties om die lijst met scheldwoorden op te stellen. Gebruikers kunnen ook hun eigen termen toevoegen aan de lijst. 

Zorgen om kindveiligheid 

Instagram kreeg in het verleden al vaak de kritiek dat het platform te weinig zou doen om cyberpesten tegen te gaan. De druk om beschermende features is alleen maar groter geworden nadat onlangs bekend raakte dat het dochterbedrijf van Facebook een Instagram voor min-13-jarigen wil opstarten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business