Nieuws

Galaxy Upcycling geeft oude smartphones een nieuw leven

Samsung Galaxy S9 - Galaxy S10e
Samsung Galaxy Upcycling wekt oude smartphones weer tot leven als smarthome-gadget. Dat moet de berg elektronisch afval helpen verminderen.

De Zuid-Koreanen deden in het verleden al inspanningen om hun uitgebreide gamma terug te brengen tot 20 telefoons. Dat was een inkrimping van maar liefst 30 procent. Om verouderde toestellen toch nog nuttig te maken, gaat Samsung ze uitrusten met nieuwe features. Het initiatief kadert in het Galaxy Upcycling at Home-project in de strijd tegen e-afval.  

De Upcycling-software zit verwerkt in de SmartThings Labs-app. Oude Galaxy-telefoons kunnen vervolgens dienstdoen als babymonitor of als lichtsensoren voor slimme systemen. Verbeterde AI en batterij-optimalisatie moeten de oude smartphones breed inzetbaar maken. 

Sensoren voor domotica

Wanneer een oude smartphone bijvoorbeeld als geluidsmonitor gebruikt wordt, zal die meldingen doorsturen wanneer er omgevingsgeluid is. Denk daarbij aan een huilende baby of blaffende hond. De sensoren in de smartphones kunnen worden ingezet voor domotica en andere slimme thuissystemen. Ze kunnen eenvoudigweg de helderheid in een kamer meten en automatisch de verlichting aansturen of de tv bedienen wanneer er opvallend meer of minder lichtinval is.

Zulke systemen worden doorgaans lange tijd aan een stuk gebruikt. Dat is meteen ook de reden waarom Samsung het batterijgebruik van oudere smartphones wil optimaliseren. In een eerste fase stelt Samsung zijn testprogramma open voor Amerikanen, Britten en in het thuisland Zuid-Korea. Wanneer Galaxy Upcycling naar onze regio komt is nog niet bekend. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business