Motorola moto g20

Motorola heeft zijn moto g20 uit de doeken gedaan. Die legt de nadruk op sterke beelden met een quadcamerasysteem en 90 Hz-display.

Advertentie

De hoofdsensor van het camerasysteem heeft een resolutie van 48 MP. De Quad Pixel-technologie moet de beeldkwaliteit bij weinig licht aanzienlijk verbeteren. Tegelijkertijd heeft de moto g20 ook meer grafische power voor scherpe portretfoto’s of close-ups. De ultragroothoeklens kan in theorie tot vier keer meer in het frame passen. Dat kan van pas komen om weidse landschappen beter vast te leggen. Ook de selfiecamera lijkt meer dan degelijk, met een resolutie van 13 MP.

Vlotte display 

Om die veelbelovende beelden te bekijken, heeft Motorola de moto g20 uitgerust met een Max Vision HD+-scherm van 6,5 inch. Het meest opvallend is de snelle refresh rate van 90 Hz. Het brede beeld in 20:9-verhouding belooft dus een soepele scrolervaring. 

Om die grafische functies te ondersteunen heeft de nieuwe smartphone een octa-core-processor en 4 GB RAM van de laatste generatie onder de motorkap. Het internet geheugen van 64 GB is uitbreidbaar met een microSD-kaart, tot 1 TB. De moto g20 heeft een batterij van 5000 mAh aan boord. Met een gemiddeld gebruik zou je tot twee dagen lang gebruik kunnen maken van één enkele lading.   

Motorola’s jongste draait op Android 11. Dat betekent: beter conversatiebeheer in messaging-apps, verbeterde controle over aangesloten apparaten en een meer hands-on benadering van privacy. “Android 11 brengt daarnaast ook nieuwe en verbeterde toegankelijkheidsfuncties voor Moto-fans, waaronder snellere en eenvoudigere spraaktoegang en assistent-gestuurde snelkoppelingen”, aldus Motorola.  

In de Benelux zal de moto g20 begin mei beschikbaar zijn, in Breeze Blue en Flamingo Pink. De richtprijs is 150 euro.

Lees ook: Motorola lanceert budgetsmartphone moto g30 met quad-camera

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here