Nieuws

Arrival gaat elektrische ‘ride-hailing’-taxi’s bouwen voor Uber

Arrival bouwt ride-haling taxi voor Uber
Arrival gaat voor Uber elektrische taxi's bouwen. Die zullen volgens het ‘ride-hailing’-principe passagiers op hun wenken bedienen.

Arrival kennen we vooral van zijn elektrische bedrijfsvoertuigen. Zo kondigde de Britse start-up begin maart nog aan dat het maar liefst 10.000 elektrische bestelwagens mag leveren aan UPS. De elektrische ‘ride-hailing’-taxi zal vanaf 2023 gebouwd worden. De Britten doen dat niet exclusief voor Uber. Ook andere taxibedrijven zullen in principe EV’s kunnen aankopen bij de Britten. 

De samenwerking met Uber is een grote opsteker voor Arrival, dat zo nog meer internationaal vertrouwen wint. Ruim een maand geleden trok de Britse start-up naar de beurs. Onder meer Hyundai en Kia toonden al interesse in een samenwerking.  

Bedachtzaam ontwerp 

Arrival publiceerde al een aantal concept-afbeeldingen van hoe de elektrische taxi’s er vanbinnen uit zouden kunnen zien. Die doen denken aan het minimalistische design van Tesla. Het definitieve ontwerp zal tegen het einde van het jaar bekendgemaakt worden. Arrival wil in de tussentijd chauffeurs bij het ontwerp betrekken om tot een beter resultaat te komen.  

Credit: Arrival

Om de taxiritjes comfortabel te maken heeft Arrival alvast een ontwerp uitgewerkt dat het bestuurdersstoel extra ergonomisch moet maken. Het moet vermoeidheid en een pijnlijk zitvlak tijdens langere ritten helpen voorkomen. De passagiersstoel vooraan vouwt naar binnen om meer beenruimte te creëren voor de passagier achteraan. De stoelen achteraan lijken op een klassieke achterbank, die het in- en uitstappen moet vergemakkelijken. 

Betaalbare EV’s bouwen 

Arrival besteedt ook extra aandacht aan de betaalbaarheid van zijn elektrische taxi’s. Dat moet een verkoopargument worden voor vervoersbedrijven die hun vloot willen elektrificeren. De Britse constructeur gaat de productiekosten drukken door zijn voertuigen in zogenaamde ‘microfabrieken’ te bouwen. Dat zijn kleinere, volledig geautomatiseerde fabrieken met een kleine ecologische voetafdruk.  

Hoewel dat op papier goed klinkt, moet Arrival zijn plannen nog omzetten in de praktijk. Ondanks de bestelling bij UPS, moet het eerste voertuig nog geleverd worden. De Britse start-up heeft het ambitieuze plan opgevat om tegen 2030 een vloot van alleen maar EV’s te hebben rondrijden. Om dat doel te bereiken moet Arrival zoveel mogelijk transportbedrijven overtuigen. De samenwerking met Uber lijkt alvast een degelijke stap in die richting. 

Credit: Arrival

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business