Harmony OS van Huawei updates in video

Huawei gaat Harmony OS volgende maand al naar zijn toestellen brengen. Een video toont de belangrijkste updates aan het besturingssysteem.

Advertentie

Hoewel het binnenshuis ontwikkelde Harmony OS nog in zijn bètatestfase zit, is er op het Chinese sociale netwerk Weibo een video opgedoken. Daarin worden de belangrijkste verbetering aan het OS onthuld.  

iOS-kloon? 

De meest opvallende verandering is het nieuwe control center. Ook dat heeft ontzettend veel weg van de snelle settings van Apples iOS. Eerder bleek ook al overduidelijk waar Huawei de mosterd haalde. Het homescreen en de mappen met apps zijn geïnspireerd op het ontwerp van Apple. Door van de linkerbovenhoek naar beneden te swipen geeft Huawei toegang tot een zoekfunctie, terwijl een neerwaartse swipe in het midden de app-meldingen tevoorschijn haalt.  

Het toestel in de demonstratievideo is de Huawei Mate 40 Pro. De apps lijken in Harmony OS bijzonder vlot te openen, in vergelijking met Android-toestellen. Daarbij moet wel vermeld dat het besturingssysteem voorlopig alleen werkt met Huawei’s eigen apps. Of het OS ook zo snel werkt met apps van derden, moet nog blijken. 

Alternatief voor Android 

Harmony OS werd in augustus 2019 aangekondigd als “een sneller en veiliger alternatief” voor Android. Bovendien zou het voor Huawei een stuk makkelijker worden om het besturingssysteem en de hardware op elkaar af te stemmen. Harmony OS geldt nog niet als complete vervanger voor Android. De Chinezen houden zo wel een slag om de arm in de handelsoorlog met de VS. 

Lees ook: Autobouwer Arcfox in zee met Huawei’s Harmony OS

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here