Gaminglaptops Lenovo Legion 7i

Lenovo lanceert een nieuwe reeks Legion-gaminglaptops. Daarmee zet de Chinese techreus zijn ambities in de gamingscene nog wat kracht bij.

Advertentie

Lenovo Legion gaat de gaminglaptops uitrusten met Intelchips van 11de generatie. Het gaat om de razendsnelle H-serie van mobiele processoren. Het absolute vlaggenschip is de Lenovo Legion 7i (16 inch), met een QHD-resolutie van 1440p. Verder bestaat de familie uit de Legion 5i Pro (16 inch) en de Legion 5i (verkrijgbaar in 15 of 17 inch). Voor wie zijn set-up wil uitbreiden verschijnt straks ook een nieuwe monitor: de Legion Y25G 30. Die pakt verrassend genoeg uit met een verversingsgraad van 360 Hz en dat op een IPS-paneel.  

Krachtpatsers 

De nieuwe Legionserie draait op Windows 10, met acht cores en 16 threads. De gaminglaptops ondersteunen Thunderbolt voor een betrouwbare schermverbinding, snelladen en vlotte data-overdracht. De ingebouwde Intel Killer Wi-Fi-connectiviteit moet de fysieke kabel overbodig maken.  

Voor de grafische pracht zorgen de NVIDIA GeForce RTX grafische kaarten. Die ondersteunen de nieuwste traytracing-cinematica. Vlaggenschip Legion 7i heeft de 165W GeForce RTX 3080-GPU aan boord. Bovendien ondersteunen de Lenovo Legion 5i Pro- en Lenovo Legion 5i-laptops ook de nieuwe GeForce RTX 3050Ti en RTX 3050. Deze leveren beide tot 95 W aan totaal grafisch vermogen om ook de meest veeleisende games vlot tot leven te brengen. 

Upgrades voor immersie 

Om de immersie nog te vergroten, hebben de Legion-laptops betere oogbescherming tegen blauw licht, snellere toetseninvoer tegenover de vorige generaties en een verbeterde luchtstroom, dankzij Legion Coldfront 3.0. Die zorgt ervoor dat warme lucht tot 18 procent efficiënter uit de laptop geblazen wordt. De Legion AI Engine, tot slot, moet de framerate de hoogte induwen. De paardenkracht kan verschoven worden tussen de CPU en GPU, afhankelijk van de eisen van de game. 

De Legion 7i, Legion 5i Pro en Legion 5i komen in juli of augustus op de markt en kosten respectievelijk 2.349, 1.799 en 1.099 euro. 

Lees ook: Review Legion Phone Duel 2: gamingsmartphone die revolutie predikt

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here