Nieuws

Nieuwe iPhone en camera-eiland worden iets dikker

Camera-eiland nieuwe iPhone dikker
De iPhone die later dit jaar verschijnt, zal wellicht iets dikker zijn. Ook het camera-eiland zal verder uitsteken tegenover het chassis.

Het betrouwbare MacRumors kon een technisch schema bekijken van de nieuwe iPhone, die nog niet officieel voorgesteld werd. Die zou nu 7,55 mm dik zijn. Dat is 0,15 mm dikker dan de huidige 12-reeks. We nemen bewust de naam ‘iPhone 13’ niet in de mond, omdat het best wel eens zou kunnen dat Apple het ongeluksgetal vermijdt. De kans bestaat dat het toestel de iPhone 12S zal gaan heten

Macrumors toont het verschil met de volgende afbeeldingen. De kans dat je het echt gaat merken van zodra je de nieuwe iPhone in handen hebt, is klein. Die 0,15 mm maakt dat je je oude telefooncase en andere accessoires wellicht niet zal kunnen gebruiken voor de nieuwe toestellen. 

Dikker camera-eiland 

Het camera-eiland van de ‘iPhone 13’ kan er toch een beetje anders gaan uitzien dan werd verwacht. De twee nieuwe Pro-modellen krijgen lensopeningen van 36 op 37 mm. Dat is een stuk groter dan 28 bij 30 mm van de huidige iPhone 12. Bij het gewone model zijn die afmetingen 29 op 29 mm, tegenover de 28 bij 30 mm van de-iPhone 12. 

iPhone 13/12S camera-eiland
Credit: MacRumors

Bij de ‘camerabobbel’ (het camera-eiland) zal het verschil in dikte volgens de geruchten groter zijn. Bij de de Pro-modellen wordt dat 3,65 mm. Dat is een flinke toename tegenover de 1,5-1,7 mm van de huidige iPhone 12 Pro. Dat valt mogelijk te verklaren door de terugkeer van de sensor-shift-stabilisatie, voor zowel de hoofd- als de ultrawide-camera’s. Maar ook dat nieuws heeft Apple nog niet officieel bevestigd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business