Nieuws

Android 12 geeft notificatiecenter en widgets grondige make-over

Het notificatiecenter van Android 12 krijgt een stevige upgrade. Google lost wellicht meer details tijdens zijn I/O 2021-conferentie.

Jon Prosser, notoir leaker, is al het een en ander te weten gekomen over de nieuwe firmware van Google. Dat doet hij uit de doeken in een YouTube-video. Daarin bevestigt hij niet alleen de visuele upgrades, maar volgens Prosser zijn er ook nieuwe functies op til.  

Notificatiecenter geüpdatet 

Het is zo goed als zeker dat Android zijn notificatiecenter gaat aanpassen. Daarbij zouden meldingen beter gegroepeerd worden, met toevoeging van het aantal meldingen per app. Een ‘pill’ in het vergrendelscherm zou snel een duidelijk overzicht moeten geven op de alerts die je miste. Ook het aanbod voor widgets kreeg een update, waaronder een nieuwe klok en meer weeropties 

De officiële presentatie op I/O 2021 kan het totaalplaatje onthullen rond de visuele opfrissing van Android 12. iOS-gewijs zien we meer afgeronde knoppen en widgets, die een vloeiendere look krijgen. Het lijkt er sterk op dat Google zijn ‘naakte’ Android-versie (waar fabrikanten met hun eigen launchers op voortbouwen) standaard al een betere look wil geven.  

Het zal afwachten worden hoeveel Google prijs geeft tijdens zijn I/O-stream. Eerder raakte al bekend dat de techreus met een heel gewaagd ontwerp komt voor zijn Pixel 6. De kans bestaat dat die alle aandacht naar zich toe zal zuigen. Los daarvan zou het ook wel het ideale moment zijn voor Google op Android na al die jaren in te kleden met een moderne look-and-feel. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business