Nieuws

Huawei HarmonyOS ziet volgende week het daglicht

Harmony OS van Huawei updates in video
HarmonyOS, of moeten we HarmonyiOS zeggen? Het nieuwe besturingssysteem van Huawei zal volgende week gelanceerd worden.

Uit een nieuwe post op het Chinese socialemediaplatform Weibo is gebleken dat Huawei volgende week zijn nieuwe besturingssyteem zal voorstellen. HarmonyOS moet het bestaande Emui vervangen. In eerste instantie werd gedacht dat HarmonyOS een volwaardig eigen OS zou worden, maar niets blijkt minder waar. De presentatie van het nieuwe systeem staat op de agenda voor volgende week woensdagmiddag.

Huawei HarmonyOS

Wie wil kan de aankondiging hier bekijken. De video toont bij opstart van het toestel heel duidelijk het HarmonyOS-logo, meer details worden niet gedeeld. Volgens verschillende geruchten zal Huawei zijn MatePad 2 voorzien van het nieuwe OS en wordt het daarna de bedoeling om via een software-update 200 miljoen exemplaren van Huawei in omloop om te zetten naar de nieuwe Androidlaag. Want meer dan dat is HarmonyOS uiteindelijk niet geworden. Het bedrijf heeft alle links naar Android weggehaald en een iets complexere skin aangebracht. Die doet overigens ook heel vaak denken aan Apples iOS.

En net zoals bij Apple wil ook Huawei softwarematig al zijn apparaten in verbinding brengen met elkaar. Zo wil het bedrijf zijn smartphones, tablets en laptops in verbinding brengen met elkaar zodat alles veel naadlozer werkt. Wie al een blik in de toekomst wil werpen kan in deze video een eerste ervaring met het besturingssyteem zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business