Nieuws

OnePlus Nord2 bestaat, wellicht binnenkort aangekondigd

OnePlus Nord 2 gelekt
De OnePlus Nord2 bestaat, althans in naam. Het lijkt er sterk op dat de succesvolle budgetsmartphone later deze zomer een opvolger krijgt.

De originele OnePlus Nord werd in juli van vorig jaar aangekondigd en verscheen in augustus. Tot nog toe bleef het opvallend stil over een mogelijke opvolger van de uitstekende budgetsmartphone. Onze review van het toestel was overwegend positief. OnePlus lijkt zijn budgetroots niet vergeten. Zij die jaren geleden de allereerste OnePlus voor amper 250 euro op de kop tikken, volgen het budgetsegment ongetwijfeld met arendsogen. Hoewel de OnePlus Nord2 nog niet is aangekondigd, is de naam voor het eerst opgedoken. Hij was terug te vinden op de FAQ-pagina van een promo-actie in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.  

OnePlus vermeldt de Nord2 in een FAQ: foutje?

Nord2 met andere chipset? 

Voorlopig doken er al enkele voorspellingen op rond de Nord2. Het opvallendste gerucht is dat de smartphone de Mediatek Dimensity 1200-chipset aan boord zal hebben. Als dat blijkt te kloppen, zou het voor het eerst zijn dat OnePlus system-on-chips gebruikt die niet van Qualcomm zijn. Dat zien we gezien de sterke band met de chipleverancier en de bewezen diensten van de chipsets toch niet snel gebeuren.  

Daarnaast mogen we ons aan een display met een hoge refresh rate verwachten. Sinds 2020 heeft OnePlus de lat hoger gelegd en ondanks dat het om zijn budgetmodel gaat, zien we de Chinezen daar niet snel onder duiken.  

Leaker Mukul Sharma merkte op dat de EBBA, net modelnummer EB2101 (de codenaam voor de Nord2) onlangs goedgekeurd werd door het Indiase Bureau of Indian Standards (BIS). De gelekte vermelding van de Nord2 op de FAQ-pagina lijkt de laatste twijfels weg te nemen. De komende weken mogen we ons wellicht aan een officiële aankondiging verwachten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business