Tesla AMD Ryzen apu

De nieuwe Tesla Model S & X heeft een spelconsole aan boord met de nieuwe AMD Ryzen apu en een krachtige 8GB RDNA 2-gpu.

Advertentie

De nieuwe hardware die het infotainmentsysteem van Tesla moet aansturen kan je bijna vergelijken met die van een spelconsole. Elon Musk vergeleek het zelfs met de prestaties van een PlayStation 5. De nieuwe Tesla Model S & X hebben een AMD Ryzen apu aan boord in combinatie met een gpu die gebaseerd is op RDNA 2-architectuur. Daarmee heeft Musk van het infotainmentsysteem een ware krachtpatser gemaakt waarop je Cyberpunk 2077 of The Witcher zonder problemen kan spelen.

Toen de autobouwer in januari zijn nieuwe Model S & X voorstelde liet Musk al vallen dat het mogelijk zal zijn om zware games te spelen via het infotainmentsysteem. Er werden toen geen details gedeeld over de hardware. Tot nu, AMD bevestigde deze week op de digitale versie van Computex dat de Ryzen apu aanwezig is in het nieuwe systeem.

De nieuwe Ryzen apu in combinatie met een RDNA 2-gpu zouden qua prestaties overeen moeten komen met de Radeon RX 6600M die je ook in laptops kan terugvinden. De hardwaregigant deelde verder geen details over de prestaties. Opvallend genoeg wordt die RDNA 2-gpu alleen gebruikt door het systeem wanneer een zware game als bijvoorbeeld Cyberpunk 2077 wordt gespeeld. Voor alle andere functies draait het systeem op een interne gpu van de Amd Ryzen apu. Dit is toch wel het meest krachtige infotainmenstysteem op de markt vandaag.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here