Nieuws

Samsungs 120 Hz-scherm voor nieuwe iPhones gaat vroeger in productie

120 Hz display nieuwe iPhones
De Display-afdelingen van Samsung en LG zijn gestart met de productie van OLED-panelen voor de nieuwe iPhone die later dit jaar verschijnt.

Volgens TheElec gaat het om krachtige LTPO-OLED-panelen die de beeldverversing naar 120 Hz zullen brengen. Opvallend is dat de bedrijven een maand eerder zijn gestart met de productie, dan bij de iPhone 12 een jaar geleden. Daarmee wil Apple anticiperen op het wereldwijde chiptekort. Dat vertraagde vorig jaar de release van de iPhone 12. CEO Tim Cook en co hadden niet het gevoel dat ze ten volle konden profiteren van de hype rond de iPhone 12. De vraag was immers groter dan het aanbod. 

Samsung Display zou midden mei al gestart zij met de productie. LG Display volgde niet veel later. Voor het bouwproces van de modules (waarbij het paneel afgewerkt wordt) is Samsung tien dagen eerder gestart dan LG. Die vervroegde productie moet Apple zijn nieuwe iPhone vlotter aan de man helpen brengen. Voldoende voorraad aan OLED-panelen is daarbij cruciaal. Samsung gaat naar verluidt 80 miljoen schermen produceren, LG 30 miljoen. 

Hofleverancier 120 Hz-displays

Samsung heeft zich onmisbaar gemaakt als toeleverancier. De Zuid-Koreanen zijn namelijk de enigen die de ‘low-temperature polycrystalline oxide’ (LTPO)-OLED-panelen produceren. De displays met een refresh rate van 120 Hz zullen gebruikt worden in Apples toptoestellen. Ze zullen de oudere LTOP TFT OLED-technologie gaan vervangen, die enkel nog in de goedkopere iPhones gebruikt zullen worden. LG neemt die productie voor zijn rekening.

Met de iPhone 12 en alle oudere toestellen meegerekend, verwacht Samsung dit jaar 120 tot 130 miljoen schermen te mogen leveren aan Apple. LG mikt op 50 miljoen stuks.

Lees ook: Nieuwe iPhone en camera-eiland worden iets dikker

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business