Nieuws

Microsoft ontwikkelt eigen xCloud-streamingstick

Xbox Live
De softwarereus maakt een eigen streaming-apparaat waarmee gamers op elk scherm games uit de cloud kunnen spelen zonder console.

Het lijkt erop dat Microsoft niet van plan is om stil te zitten. Dat blijkt uit een bericht op de website van de Xbox-afdeling van het Amerikaanse bedrijf. Gamers kunnen dit toestel op hun televisie aansluiten en met een Xbox-controller toegang krijgen tot xCloud. Dat is het cloud gaming-platform van Microsoft. Het bedrijf werkt daarnaast samen met tv-fabrikanten om de Game Pass naar hun smart tv-platformen te brengen. In combinatie met het streamingapparaat voor minder slimme televisies zullen gamers van overal dus in staat zijn om via de cloud te spelen met enkel een controller.

Microsoft als leider

“We geloven dat Microsoft een leidinggevende rol kan spelen in het democratiseren van gaming en het uitlijnen van de toekomst van interactief entertainment. Er zijn echt drie belangrijke gebieden waar we een ongelofelijk competitief voordeel hebben”, aldus Phil Spencer, hoofd van Xbox. “Eerst, ons leiderschap in cloud computing. Ten tweede, de basis die we hebben om onze abonnementsdienst te maken, Xbox Game Pass. En ten derde, onze algemene focus op het versterken van mensen die dingen maken.”

Extraatjes

Voorlopig weten we dus nog niet hoe het toestel eruit ziet, wat het zal kosten en wanneer het verschijnt. We weten enkel dat Microsoft eraan werkt. Naast de komst van dit streamingapparaat gaf het bedrijf nog enkele andere nieuwigheden vrij. Zo zullen alle Game Pass Ultimate-abonnees in de komende weken toegang hebben tot cloud gaming in hun browser. Dit zal beschikbaar zijn voor Edge, Chrome en Safari. Het bedrijf zal ook zijn datacentra upgraden, waardoor de laadtijden en frame rates van Xbox Series X/S games verbeteren. Er zullen tevens nieuwe soorten abonnementen komen voor spelers over heel de wereld.

Dit nieuws verschijnt enkele dagen voor E3, de grote jaarlijkse gamingbeurs, die dit jaar volledig digitaal plaatsvindt van 12 tot 15 juni. Microsoft is van plan daar aanwezig te zijn met Xbox, dus de kans is groot dat we daar nog meer nieuws zullen opvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business