Google haalt de end-to-end-encryptie voor alle gebruikers van de Berichten-app voor Android uit de bèta en maakt het voor iedereen beschikbaar.

Advertentie

Iedereen die met de Berichten-app van Android boodschappen stuurt, zal dat binnenkort op een veilige manier kunnen doen, met veel minder kans dat er iemand ongemerkt meeleest. Dat meldt Google in een bericht op zijn Android-gerelateerde website. De functie verschijnt deze week als onderdeel van een grotere Android-update.

De encryptie, die sinds november 2020 in bèta was voor een beperkt testpubliek, wordt daarmee algemeen uitgerold. Alle gebruikers kunnen ermee aan de slag, maar enkel in één-op-één-gesprekken. Groepsgesprekken zullen nog even op deze toevoeging moeten wachten. De beide deelnemers van het gesprek moeten ook over RCS-chatfuncties beschikken alvorens ze ermee aan de slag kunnen. Zodra jouw berichten beveiligd verstuurd worden, krijg je een hangslot-icoon te zien op de verzend-knop. Zo weet je dus steeds of jouw gesprekken versleuteld zijn of niet.

Grotere update

De toevoeging van de encryptie valt samen met een zomerupdate die Google deze week uitrolt. Deze voegt verscheidene nieuwe functies toe aan Android. Enkele daarvan zijn de mogelijkheid om belangrijke berichten in de Berichten-app vast te pinnen, zodat je ze later makkelijker kan terugvinden, en meer toegang tot je favoriete apps met je stem. Daarnaast krijg je ook allerlei aanpassingen aan Android Auto en meer toegang tot je apps binnen dit platform, en een alarmsysteem voor aardbevingen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here