Nieuws

Originele Oculus Quest kan binnenkort draadloos streamen

Metaverse
© Meta
Facebook CEO Mark Zuckerberg bevestigt dat de eerste generatie van de Oculus Quest VR-bril binnenkort draadloos kan streamen via Air Link.

Eigenaars van de originele Oculus Quest zullen binnenkort dus niet meer afhankelijk zijn van hun kabels voor VR-content via de PC. De Oculus Quest 1 krijgt namelijk ook toegang tot de Air Link-feature. Die melding, die door techsite The Verge werd opgemerkt, plaatste Mark Zuckerberg zelf onder een post op Facebook. Eigenaars van de Oculus Quest 1 zullen dus ook via hun draadloos netwerk programma’s en games kunnen streamen naar de VR-bril.

De Oculus Quest is standaard als draadloze VR-bril bruikbaar. Gebruikers kunnen hem opzetten en met het ingebouwde platform aan de slag met hun apps en games. De technische specificaties van de bril zijn echter beperkt, waardoor zwaardere programma’s wat moeilijker lopen. Gelukkig hebben de gebruikers ook steeds de optie om het toestel via een kabel met hun PC te verbinden die dan al het zware rekenwerk voor zijn rekening neemt. Dankzij Air Link is dit laatste nu ook mogelijk zonder kabel en via wifi. De Oculus Quest 2, de opvolger van de eerste bril, kreeg in april reeds toegang tot de Air Link-feature. Nu weten we dat de originele Oculus Quest er ook mee aan de slag kan.

Beperkt nieuws

De post van de Facebook-baas had ook vrij weinig om het lijf: “Air Link voor Quest 1 komt er ook aan…”. Deze beperkte hoeveelheid informatie zegt weinig over het verschijnen van de update voor de Quest 1, dus het wordt nog even afwachten tot we meer informatie krijgen.

Het bericht van Zuckerberg verscheen onder een video rond de v30-update voor de Quest. Uit de video blijkt dat multitasken op de VR-brillen alvast wat eenvoudiger wordt. De update zal je in staat stellen om zonder problemen tussen meerdere vensters te schakelen. Of deze functie naar de Quest 1 komt, is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business