Nieuws

Hyundai investeert in robotica en koopt Boston Dynamics

Robotica Boston Dynamics Hyundai
Hyundai heeft zijn overname van robotica-bedrijf Boston Dynamics afgerond. De Zuid-Koreanen betalen Softbank 1,1 miljard dollar.

Het autobedrijf krijgt 80 procent van de aandelen in handen. Boston Dynamics is een spin-off van MIT. We kennen het bedrijf vooral van zijn robothond Spot, die het succesvol wist te commercialiseren. Hyundai is al de derde eigenaar van de specialist in robotica. In 2013 kocht Google zich in en vier jaar later volgde Softbank. Die laatste behoudt de overige 20 procent van de aandelen via een nog lopend commercieel partnerschap. 

Investeren in robotica 

Hyundai wil zijn productieproces moderniseren en houdt graag opties open voor de toekomst. Het kijkt daarbij dus ook naar robots die logistiek werk kunnen verrichten in warenhuizen, zoals de dozenmanipulerende Pick en Stretch. De Zuid-Koreanen willen daarnaast zelf robot-onderdelen gaan produceren en hebben zelfs al geëxperimenteerd met Star Wars-achtige, wandelende voertuigen. 

Boston Dynamics kwam de laatste maanden vooral in het nieuws met robothond Spot. Die werd al eens ingezet voor militaire doeleinden, maar Boston Dynamics kon daar niet mee lachen. De ontwerpers hadden de toestemming geven aan het Amerikaanse leger om Spot in te zetten als ondersteuning voor het leger en niet in een aanvallende rol. Ook de New Yorkse politie zette Spot al in, maar besloot hem te ‘euthanaseren’ omdat de bevolking de robothond te eng vond.  

In Hyundai’s promotievideo zien we Spot (en een dansende Atlas) alleen maar in een vredelievende rol. Het bedrijf geeft Spot en de achterliggende tech een rol in medische toepassingen (zoals exoskeletten die gehandicapten weer moeten helpen lopen), een blindengeleidehond of ondersteuning van personeel in ziekenhuizen. 

https://www.youtube.com/watch?v=O2_NEy0iDck

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business