Nieuws

Apple stelt in 2022 mogelijk goedkopere iPhone met groot display voor

goedkopere iPhone met groot display
De kans is groot dat Apple in de line-up van 2022 een goedkopere iPhone zal aanbieden met een groot display. Dat zegt een vertrouwde analist.

Ming-Chi Kuo zouden we meer analist dan leaker durven noemen, want zijn voorspellingen voor Apples toekomstplannen bleken meestal helemaal te kloppen. Aan 9-to-5-Mac wist Kuo te vertellen dat hij Apple volgend jaar wel met een grotere, goedkopere iPhone ziet uitpakken.  

Twee grote budget-iPhones 

Apple zou naast zijn twee toptoestellen zelfs twee ‘budget’-iPhones lanceren, met displays van 6,1 en 6,7 inch. De grootste betaalbare iPhone 14 zou “minder dan 900 dollar” gaan kosten. Voor onze regio mag je dat dollarteken wellicht vervangen door een eurosymbool. Echt goedkoop is dat natuurlijk niet, al kost Apples enige toestel dat momenteel 6,7 inch groot is (de iPhone 12 Pro Max) wel minstens 1.200 euro. 

Naast het toegankelijker maken van een grote display, zullen de 2022-modellen een vingerafdrukscanner in het scherm hebben. Dat is opvallend, want de meest recente iPhones hebben die scanner laten vallen voor Apples FaceID. Het lijkt er dus sterk op dat Apple de technologie vanonder het stof haalt, nadat het eerder al een patent registreerde voor TouchID onder de display.  

iPhone 14 krijgt geen Mini 

Kuo wist ook nog te voorspellen dat de topversies van de iPhone 14 een breedhoekcamera-upgrade krijgen met een resolutie van 48 MP. Daar zal wellicht ook het grootste deel van het hogere prijskaartje naartoe gaan. De vier modellen waren de enige die Kuo vermeldde, al liet hij ook al weten dat dat er geen iPhone Mini komt van 5,4 inch. Dat is logisch, aangezien Apple de productie van de iPhone 12 Mini lijkt te stoppen, door tegenvallende verkoopsresultaten. 

Voorlopig blijft het afwachten of we Kuo's voorspellingen alweer zullen zien uitkomen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business