Nieuws

Apple Maps start met image collection in België voor vernieuwde applicatie

Apple Maps image collection
Apple Maps start op maandag 12 juli met zijn image collection in België. Met gesofisticeerde beeldapparatuur bouwt Apple aan een nieuwe Maps.

 

Het nieuwe Apple Maps-netwerk krijgt een make-over. Daarvoor gebruikt de techreus hoogtechnologische beeldapparatuur, waaronder LIDAR. Apple heeft daarvoor alweer 4 miljoen kilometer afgelegd. Honderden auto’s en vliegtuigen hebben de wegen opnieuw in kaart gebracht met geavanceerde apparatuur. De nieuwe versie van de navigatieservice werd onlangs gelanceerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Spanje en Portugal. Nu is ons land dus aan de beurt. 

Concreet moet het vernieuwde Apple Maps het wegennetwerk accurater weergeven, zodat het duidelijkere instructies kan geven bij navigatie. Daarnaast gaat Apple de gegevens voor voetvangers verbeteren en adressen aan de exacte geolocatie verbinden. Ook de Look Around-feature (vergelijkbaar met Streetview van Google) wordt op niveau gebracht. 

Privacyzorgen over Apple Maps?

Maar wat dan met de privacy? Apple laat weten dat wie zich zorgen maakt over zijn privacy, steeds contact kan opnemen. Mocht iemands gezicht of nummerplaat niet geblurd zijn, kan dat op aanvraag gebeuren. Wie dat wil, kan net als bij Google de voorgevel van zijn woning laten maskeren.  

Via een toegewijde webpagina kan je straks meevolgen welke regio’s al opnieuw in kaart gebracht werden. Apple laat ook weten dat zijn wagens duidelijk herkenbaar zullen zijn, dus je zal ze met een gelukje zeker kunnen spotten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business