verdwijnende berichten WhatsApp

WhatsApp voor iOS krijgt straks ook verdwijnende berichten. De feature werd vorige maand al uitgerold naar WhatsApp op Android.

Advertentie

Na de release op Android, brengt Facebook de verdwijnende berichten via een bètarelease naar WhatsApp voor iOS. Dat meldt WABetaInfo, dat de ontwikkeling van WhatsApp kort opvolgt. Wie zich aanmeldt voor Testflight, kan foto’s en video’s versturen die verdwijnen wanneer ze bekeken en gesloten worden. Gebruikers die toegang hebben tot de ‘view once’-feature krijgen een nieuwe knop te zijn in het tekstveld voor een bijschrift (zie screenshot van WABetaInfo).

WABetaInfo

Intieme berichten

Foto’s en video’s die via de functie gedeeld worden, verdwijnen dus onmiddellijk. Bij gewone tekstberichten is dat pas na zeven dagen. De verzender krijgt een melding wanneer zijn beeldmateriaal bekeken werd. Maar, er is natuurlijk altijd de omweg met screenshots, die diensten als Snapchat geplaagd heeft. Bovendien zal je bij WhatsApp voor iOS geen melding krijgen wanneer de ontvanger een schermopname maakt. 

Het blijft dus opletten geblazen wanneer je gevoelige content verstuurt. Dat staat een beetje haaks op WhatsApps aanmoediging om meer authentieke en intieme conversaties te houden. Moederbedrijf Facebook liet in eerste instantie weten dat bepaalde features niet toegankelijk zouden zijn voor gebruikers die de nieuwe gebruiksovereenkomst (nog) niet geaccepteerd hebben. Maar het platform is toch op die beslissing teruggekomen. 

De nieuwe gebruiksovereenkomst werd op 15 mei van kracht. Wie de nieuwe overeenkomst niet wil aanvaarden, wordt naar de uitgang begeleid. Wie weigert, krijgt een aanhoudende herinnering. “WhatsApp zal minder goed gaan werken, totdat je de updates accepteert”, klonk het toen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here