Nieuws

Android 12 krijgt functie om game te spelen tijdens het downloaden

De nieuwe versie van Android krijgt heel wat gamegerichte functies. Eén daarvan stelt je in staat om games te spelen terwijl je ze downloadt.

Google trapte gisterenavond haar eigen Games Dev Summit af, een conferentie voor ontwikkelaars van mobiele games. Tijdens de eerste dag draaide het vooral rond Android 12. Een eerste preview van het nieuwe mobiele besturingssysteem toonde Google al tijdens I/O 2021, maar Android 12 brengt ook wat nieuws voor mobiele games. Een leuke nieuwe feature is Play As You Download.

Zoals de naam doet vermoeden, zorgt de functie ervoor dat je een game kan spelen terwijl je deze via de Play Store aan het downloaden bent. In enkele screenshots die we via 9to5Google bekwamen zien we dat na het opstarten van de installatie na ongeveer 18% de Play-knop geactiveerd wordt. Je kan dan de eerste levels van de game spelen terwijl de game op de achtergrond rustig de download verderzet. Tegen dat je de eerste levels hebt uitgespeeld, staat de volledige game op je smartphone en kan je gewoon verderspelen. Waarom nog wachten? Play As You Download is per direct als bèta beschikbaar. Geïnteresseerde kunnen die via deze link aanvragen.

Is je game aan het installeren? Speel de game al om de tijd te doden. Image Credit: 9to5Google

Game Dashboard

Android 12 zal ook een nieuw dashboard introduceren dat je instellingen beter bundelt tijdens het gamen. Dit menu lijkt qua inrichting op het Power-menu van Android 11. Het Game Dashboard bevat enkele sneltoetsen om sneller screenshots of schermopnames te maken en instellingen aan te passen. Zo kan je de beeldkwaliteit en batterijverbruik optimaliseren voor elke gamesessie. Net zoals bij het Power-menu het geval was, zal niet elk Android-merk dit nieuwe Game Dashboard krijgen. Voor de aankomende Pixel 6 is dat alvast een zekerheidje en ook Samsung zou mee op de kar springen.

Ten slotte kondigde Google ook een Android Game Development Kit aan voor gameontwikkelaars. Android 12 zal in het najaar verschijnen. Hier kan je alles lezen over de nieuwe versie van Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business