Premium Lite YouTube

Streamers op YouTube krijgen nu drie nieuwe features waardoor ze makkelijker met hun eigen publiek kunnen communiceren.

Advertentie

YouTube-streamers zullen binnenkort dus iets dichter bij hun publiek staan met deze nieuwe opties. Dat meldt moederbedrijf Google in een support-pagina van zijn videodienst YouTube, wat werd opgemerkt door techsite The Verge. Het platform voegt drie nieuwe updates toe waarmee het de interacties tussen streamers en hun kijkers wil verbeteren.

Om te beginnen krijgen de kijkers van streamers de kans om clips te maken van hun video’s. Deze clips kunnen ze delen op hun eigen kanaal of derde partijvideodiensten. De clips zullen een loop vormen die steeds herhaalt. Hun views worden bij de originele video opgeteld en de clips zullen daar dan ook zichtbaar zijn. Deze functie is beschikbaar voor gaming streamers met 1000 abonnees of meer. Google zegt wel van plan te zijn de feature binnenkort uit te rollen naar alle creators.

Credit: Google

Daarnaast kunnen streamers ervoor kiezen om de live-chat enkel toegankelijk te maken voor abonnees. Je kan tevens aanduiden hoe lang gebruikers al geabonneerd moeten zijn op jouw kanaal alvorens ze toegang krijgen tot de chat. Tot slot krijgen ze ook de optie om in hun chats polls aan te maken. Daarmee kunnen de streamers dan peilen naar bepaalde beslissingen die ze in een spel moeten maken of algemene meningen bij hun publiek. Met deze twee features kunnen alle streamers nu aan de slag.

Credit: Google

YouTube wil hiermee zijn beschikbare tools voor streamers uitbreiden om de strijd aan te gaan met het populaire streamingplatform Twitch van Amazon. Die dienst beschikt reeds over de bovenstaande opties, dus het wordt afwachten of YouTube met deze zet er toch in slaagt om streamers en kijkers van platform te laten wisselen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here