TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips.

Advertentie

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder.

Wat streamen de redacteurs van TechPulse deze maand?

Jens: How to Become a Tyrant (Netflix) 

Heb je er altijd van gedroomd om een dictator te zijn maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Geen nood, de documentaire How to Become a Tyrant zet je op weg naar absolute macht. Je leert de kneepjes van het vak van zes beruchte dictators en tegelijkertijd leer je nog heel wat bij over de historische context en gruweldaden van deze wrede leiders. Na een spoedcursus van zes afleveringen ken je het Dictator’s Playbook helemaal vanbuiten en ben je klaar om je eigen dictatuur te starten. Hopelijk heb je tegen dan ook door dat de serie satirisch bedoeld is en we niemand willen aansporen om de nieuwe Adolf Hitler, Joseph Stalin of Saddam Hoessein te worden.

Sven: The Purge (Amazon Prime) 

Rond The Purge verschijnen er al jarenlang films en series. Het idee erachter is simpel: voor één nacht per jaar is alle criminaliteit wettelijk toegestaan, inclusief moord. Het perfecte moment dus om wraak te nemen op je ex, je baas of eender wie je verkeerd aankijkt. Of om een bankoverval te plannen natuurlijk. Met andere woorden: van zeven uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s morgens zijn de Verenigde Staten één grote chaos. Zij die het zich kunnen permitteren, verschansen zich in hun zwaarbeveiligde woning, maar zelfs daar is niet iedereen veilig. Deze serie op Amazon Prime speelt zich af gedurende één nacht. Ze volgt meerdere personages die proberen overleven of zelf de vrijheid van het purgen ontdekken. Heb je na 10 afleveringen nog niet genoeg gehad, dan raden we je ook The Forever Purge aan, die 4 augustus in de bioscoop verschijnt. De titel belooft alvast genoeg.

Marijn: Atypical seizoen 4 (Netflix)

Atypical is een… atypische serie. Je leeft mee met de 18-jarige Sam Gardner die een autismestoornis heeft. Dat maakt dat de jongen het nog veel lastiger heeft met sociale interacties en de typische tienerproblemen die hem een compleet raadsel zijn. Hoewel er heftige emoties bij gepaard gaan, is de humoristische noot nooit veraf. Producers Robia Rohlich en Jennifer Leigh hebben er een comedy-drama van gemaakt dat ontroert én entertaint. In seizoen 4 zie we hoe het Sam vergaat nu hij een appartement deelt met zijn beste vriend Zahid, terwijl zijn zus een passionele relatie heeft met haar klasgenote Izzie. Dit is overigens het laatste seizoen dat dus een bitterzoet en deugddoend einde moet schenken aan dit unieke verhaal. 

Wouter: Rojst ’97 (Netflix) 

Rojst ’97 oftewel The Mire is een van de meest spannende series van het moment, vind ik. Het verhaal is gespannen en sleurt je mee van de eerste tot de laatste scène. De serie speelt zich af in een afgelegen Poolse stad waar iedereen iedereen kent. In de zomer wordt een lichaam gevonden en de zaak wordt al snel als ‘opgelost’ gelabeld. Echter vinden twee onderzoeksjournalisten dat de lokale politie niet voldoende onderzoek heeft gedaan naar de ware dader van het mysterie. Op IMDb krijgt de serie een score van 6,9 omdat heel wat kijkers het als ‘te donker’ beschouwen. En dat is het ook, Rojst is koud, grimmig en donker. De makers zijn dus geslaagd in hun opzet. Sinds 7 juli staat er ook een 2e seizoen op Netflix, zeker ook het kijken waard.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here