cloudback-ups WhatsApp

Na de end-to-end geëncrypteerde gesprekken op WhatsApp zullen straks ook cloudback-ups voor Android versleuteld zijn. De functie zit in de nieuwe bèta.

Advertentie

WABetaInfo ontdekte dat de meest recente bèta voor WhatsApp op Android (2.21.15.5) een test bevat voor end-to-end-encryptie bij cloudback-ups. Wie zijn gesprekgeschiedenis online wil opslaan, hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over ongewenste meelezers.  

Je moet er wel wat extra’s voor doen. Zo zullen gebruikers een apart paswoord moeten aanmaken om hun back-ups te herstellen. Wanneer je je telefoon verliest én het wachtwoord niet meer weet, valt de back-up simpelweg niet meer te herstellen. Je kan ook een encryptiesleutel van 64 karakters instellen, maar ook die is onvervangbaar als je hem kwijtspeelt. 

Cloudback-ups mogelijk uitgesteld

Omdat er dus wel wat bij komt kijken, is het nog niet zeker of WhatsApp de veilige cloudback-ups al in zijn volgende stabiele versie zal steken. Mogelijk verschijnt de feature pas in een latere fase. Daarnaast is het ook niet duidelijk of iedereen die aan de bèta deelneemt over dezelfde functionaliteiten beschikt. 

De timing lijkt wel toepasselijk, nu WhatsApp een stap dichter is bij de uitrol van multi-device-support. Dat is een veelgevraagde functie, want WhatsApp op desktop werkt alleen wanneer je telefoon met hetzelfde netwerk verbonden is en WhatsApp (op de achtergrond) heeft openstaan. 

Hoewel de geëncrypteerde back-ups uit de bèta niet uitwisselbaar zijn tussen verschillende toestellen, zijn ze wel een handige optie voor wie intensief gebruikmaakt van WhatsApp en zijn gespreksgeschiedenis niet wil kwijtspelen.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here