Nieuws

WhatsApp gaat Zoom en Teams achterna voor lopende gesprekken

WhatsApp-back-ups
WhatsApp laat je nu deelnemen aan al lopende gesprekken. De dienst sluit zo wat dichter aan bij concurrenten als Zoom en Teams.

Wil je straks deelnemen aan al lopende gesprekken via WhatsApp? Dan kan je gewoon aanpikken. De voorwaarde is wel dat je in het begin al door de beheerder bent uitgenodigd als deelnemer. Je hoeft dus niet langer aanwezig te zijn op het moment waarop je gebeld wordt. Het gesprek met minstens twee deelnemers kan gewoon starten, waarna je later kan aansluiten

In een nieuw informatiescherm kan je de deelnemers zien en wie dus met een uitnodiging zou kunnen binnenvallen tijdens lopende gesprekken. Zelfs wanneer je in eerste instantie een uitnodiging weigert, kan je later opnieuw uitgenodigd worden voor hetzelfde gesprek. 

Format van lopende gesprekken

Daarmee gaan groepsgesprekken in WhatsApp dus veel harder lijken op het format zoals we dat kennen van Zoom en Teams. De platformen blijven populair, ook nu we stilaan naar kantoor aan het terugkeren zijn. Dat heeft moederbedrijf Facebook duidelijk begrepen. Sommige mensen hebben nu eenmaal andere gewoontes als het op videobellen aankomt.  

De nieuwe feature maakt WhatsApp meteen een stuk aantrekkelijker voor bedrijven. Maar ze komt ook van pas wanneer je op een vrijblijvende basis met een groep vrienden wil communiceren die vrijblijvend kunnen komen binnenvallen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business