Premium Lite YouTube

In een poging om het aantal betalende YouTube-leden een boost te geven, gaat Google een Premium-dienst aanbieden die enkel ads verwijdert.

Advertentie

De zoekreus test het nieuwe Premium Lite-plan in delen van Europa. Concreet krijgen gebruikers een advertentievrije ervaring. De offline downloads, YouTube Music en afspelen op de achtergrond van het huidige Premium-abonnement horen daar niet bij. 

Premium Lite in Benelux 

Een gebruiker van het gamingforum Resetera spotte naar verluidt als eerste de nieuwe formule die YouTube aan het testen is. Hij botste op de nieuwe mogelijkheid toen hij zijn betalende YouTubeformule wilde opzeggen. The Verge bevestigt de (tijdelijk?) nieuwe formules in België, Nederland, Finland, Zweden, Denemarken en Luxemburg.  

Het nieuwe plan zou 6,99 euro per maand gaan kosten. Dat is evenveel als het studentenabonnement van YouTube. Het normale tarief voor YouTube Premium is 11,99 euro. Op YouTubes Premium Lite-pagina valt te lezen dat je de advertentievrije YouTube en YouTube Kids over meerdere apparaten heen door elkaar kunt gebruiken, waaronder smartphones, tablets, desktops en tv’s.  

Gesteund door YouTube Music 

In het verleden heeft YouTube zijn gebruikers al over de streep proberen trekken door ze gratis producten aan te bieden, zoals Google Stadia, of handige features als automatische downloads. Maar echt van de grond komen deed YouTube Premium niet op zichzelf. Het werd tot nu toe vaak gebundeld met YouTube Music. Google ondervindt dat het best lastig is om mensen te overtuigen die al betalen voor Spotify of Apple Music.  

Premium Lite is een nieuwe poging om gebruikers over de streep te trekken. Het wordt afwachten of de meest intensieve YouTube-consumenten enkel zullen willen betalen om advertenties te laten verdwijnen. 

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here