Google Maps voor iOS

Google Maps voor iOS krijgt een langverwachte update. Er komen een donkere modus en nieuwe, praktische features om je locatie te delen.

Advertentie

Het voorbije jaar kreeg Google Maps heel wat updates en nieuwe handige features om je in het dagdagelijks leven te helpen navigeren. Zo kan je er in sommige regio’s mee betalen voor een parkeerplek of taxirit. Daarnaast kan Maps je ook aangeven wanneer je een lage-emissiezone binnenrijdt. In de nieuwste versie van Google Maps voor iOS worden de meest gebruikte functies toegankelijker.  

Een andere welgekomen toevoeging is die van een donkere modus. Die moet je ogen helpen sparen wanneer je in de late avond op de baan bent en je tijdens het navigeren niet verblind wil worden door het heldere witte licht van je iPhone-scherm.  

Live locatie via iMessage 

Google voegt ook nog een nieuwe locatiefunctie toe voor iMessage. Daarmee kun je vrienden en familie steeds op de hoogte brengen van je locatie.  Door in iMessage op de Google Maps-knop te tikken, deel je in real-time je locatie wanneer je een bericht verstuurt. De functionaliteit zou standaard een uur lang actief zijn, maar je kan die live-trackingperiode verlengen tot een maximum van drie dagen of ze uitschakelen met de stop-knop.  

Gebruik je Google Maps regelmatig om de huidige verkeerssituatie te bekijken? Dan kan je die informatie sneller oproepen dankzij een nieuwe widget op het homescherm. Hetzelfde geldt voor de zoekbalk waarmee je bestemmingen opzoekt. Dat zijn handige opties die we ons zeker zien gebruiken. Dat iPhone-gebruikers zo lang hebben moeten wachten op een donkere modus, blijft wel een beetje vreemd. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here